Potřebujete poradit?      tel  +420 910 880 843     posta  eshop@thechillidoctor.cz

Žemlovka z mazance

Žemlovka z mazance

Postup

1 Mazanec si nakrájejte na plátky zhruba 1,5 cm tlusté. Jablka si důkladně umyjte, zbavte jadřinců a nahrubo nastrouhejte. Nastrouhaná jablka smíchejte se skořicí a chilli vločkami Mulato.
2 Vajíčka si rozdělte na žloutky a bílky. Žloutky smíchejte s mlékem. Zbylé bílky smíchejte s tvarohem a moučkovým cukrem. Dno formy vyskládejte plátky mazance a polijte je polovinou žloutků smíchaných s mlékem. Na plátky mazance dejte vrstvu nastrouhaných jablek se skořicí a chili.
3 Nastrouhaná jablka potřete vrstvou směsí tvarohu, bílků a cukru. A jako poslední vrstva je nakrájený mazanec. Ten polijte zbytkem mléka a bílku. Na poslední vrstvu mazance dejte plátky másla.
4 Formu dejte do předem vyhřáté trouby na 170 °C a pečte 40 minut. Před servírováním posypte moučkovým cukrem.
  • Použité chilli
  • 1 lžíce chilli vloček Mulato
  • Ingredience
  • 1 mazanec
  • 6 jablek
  • 1 lžíce skořice
  • 3 vajíčka
  • 200 ml mléka
  • 500 g tvarohu
  • 100 g moučkového cukru
  • 50 g másla
  • Počet porcí 4
  • Doba přípravy 30 min
  • Doba vaření 40 min

RYCHLÁ DOPRAVA

Odesíláme do 24 hod.

50 000 +

Spokojených zákazníků

DOPRAVA ZDARMA

U objednávek nad 2 000 Kč

BONUSOVÝ PROGRAM

Dárky k vašemu nákupu