Potřebujete poradit?      tel  +420 702 708 980     posta  eshop@thechillidoctor.cz

Žampionový krém

Žampionový krém

Postup

1 Do hrnce si dejte rozpálit olivový olej a máslo. Na rozpáleném tuku postupně dozlatova restujte na plátky nakrájené žampiony. Než budou žampiony hotové, přidejte ke konci nadrobno nakrájenou cibuli a nechat jí lehce zpěnit. Část restovaných žampionů si dejte stranou, poslouží vám jako ozdoba.
2 Ke směsi přidejte plátky česneku, které nechte jen rozvonět. Vše zalijte bílým vínem, promíchejte a chvíli vařte, dokud se vypaří alkohol z vína.
3 Po vyvaření alkoholu přidejte vývar, snítku tymiánu a rozmarýnu, lžičku chilli prášku Kashmiri a vše promíchejte, přiveďte k varu a vařte zhruba 15 minut. Mezitím, co se vaří polévka si připravte petrželový olej. Očištěnou petržel dejte s olivovým olejem do menší nádoby a důkladně rozmixujte do jemna. Můžete použít tyčový mixér nebo stolní mixér. Olej si přeceďte přes plátýnko.
4 Po uvaření polévky, jí odstavte z plamene, vyndejte snítky bylinek a rozmixujte do hladka. Na konec přidejte smetanu, promíchejte a nechte krátce projít varem. Při servírování přidejte pár plátků restovaných žampionů, plátky sýru parmigiano reggiano a vše zakápněte petrželovým olejem.
  • Použité chilli
  • 1 lžíce Kashmiri chilli prášku
  • Ingredience
  • 2 menší cibule
  • 400 g žampionů
  • 100 g másla
  • 2 stroužky česneku
  • sklenička bílého suchého vína
  • snítka tymiánu a rozmarýnu
  • 200 ml 31% smetany
  • 1 l zeleninového vývaru
  • parmigiano reggiano na ozdobu
  • Petrželový olej
  • 250 ml olivového oleje
  • 50 g petrželové natě
  • Počet porcí 4
  • Doba přípravy 40 min
  • Doba vaření 15 min

RYCHLÁ DOPRAVA

Odesíláme do 24 hod.

100 000 +

Spokojených zákazníků

DOPRAVA ZDARMA

U objednávek nad 1 500 Kč

BONUSOVÝ PROGRAM

Dárky k vašemu nákupu