Potřebujete poradit?      tel  +420 460 003 583     posta  eshop@thechillidoctor.cz

Tekutý mash

Tento druh chilli je běžný v USA a Asii, ale těžce ho budete hledat v rámci EU. Čerstvé chilli papričky(obvykle 85-90% z hotového výrobku) se rozdrtí společně se solí a nechají se kvasit po dobu 2 až 6 měsíců nebo i déle. Výtažek z kůže, semínek a dužiny společně poskytne intenzivní a bohatou chuť. Ideální na vaření.

Yellow Habanero chilli mash 100 ml

-15 %
Yellow Habanero chilli mash 100 ml

Exotická chuť tekutého chilli mashe ze žlutých Habanero vás bude bavit! V těchto fermentovaných papričkách skvěle vynikne jejich vysoká pálivost a sladká ovocná chuť s tóny tropického žlutého melounu, ananasu a manga. Yellow Habanero mash je výborný sám o sobě, i jako přísada do omáček a dipů k masu, zelenině či sýrům.

Složení Yellow Habanero chilli papričky, sůl, kyselina octová.
Pálivost
  • 4
SHU jednotky 300 000
Země původu Ekvádor
Běžná cena: 109 Kč
Cena za 1 ks vč. DPH: 93 Kč
Skladem Expedujeme 02.04.2024
Popis

Yellow Habanero chilli mash 100 ml

Když se řekne ideální chilli…

Papričky Habanero v sobě spojují vše, co si u dobrého chilli přejete. Jsou vysoce pálivé, takže vás rozhodně neochudí o ten pravý a poctivý hřejivý pocit, mají specifickou chuť s tóny tropického ovoce a jsou u nás běžně dostupné. 

Habanero je odrůdou Capsicum chinense (papriky čínské) a původem pochází z Karibiku, konkrétně z Kuby.  Odtud se paprička dostala mimo jiné i na Yucatán do Mexika, kde jí ročně sklidí asi 1 500 tun. Dosahuje vysoké pálivosti v rozmezí 200 000300 000 SHU. Zajímavá je především barevná škála, kterou lze u těchto papriček pozorovat. Ze světle zelené u nezralých plodů přechází postupně v typickou oranžovou a červenou. K vidění jsou ovšem také Habanera růžové, hnědé, tmavě zelené i bílé barvy. 

Křížením červeného Habanera a papričky Bhut Jolokia vznikla v roce 2012 v Jižní Karolíně Carolina Reaper, v současnosti nejpálivější chilli na světě.

Papričky s chutí tropického ovoce

Karibský původ propůjčil Habanero papričkám nejen název samotný, který je odvozen ze španělského pojmenování Havany, ale také exotický profil chuti. Mají intenzivní květinovou vůni a v chuti lze výrazně rozpoznat kokos, žlutý meloun, papayu a podtóny bobulovin. Někteří v jejich chuti nachází také tóny meruňky. Zkrátka úžasná záležitost pro všechny, kteří v chilli nehledají pouze “vypalovák”, ale po prvotním pálení si vychutnají zaslouženou ovocnou chuť.

Habanero v kuchyni

Pro své vlastnosti jsou Habanero papričky žádanou přísadou do omáček a masových pokrmů. Ideální jsou také na domácí salsy a marinády. Až budete příště grilovat, zkuste do naložených kuřecích křidélek nebo barbecue omáčky přidat kousek Habanero. Vaše jídlo získá ten správný říz a jedinečnou chuť.


Co je chilli mash? Čerstvé chilli papričky se rozdrtí spolu se solí a nechají se fermentovat (kvasit) po dobu 26 měsíců. Výtažek z kůže, semínek a dužiny společně poskytne intenzivní a bohatou chuť. Občas se přidá ocet kvůli zastavení fermentace, ale jinak chilli mashe neobsahují žádné jiné látky či konzervanty. Používá se na další zpracování k výrobě omáček, sals, dipů, do jídel, pokrmů a mnoho dalšího.

RYCHLÁ DOPRAVA

Odesíláme do 24h.

200 000 +

Spokojených zákazníků

DOPRAVA ZDARMA

U objednávek nad 1 000 Kč

BONUSOVÝ PROGRAM

Dárky k vašemu nákupu