
Postup
1 Začneme tím, že si vinnou klobásu rozdělíme na 2 části, smotáme do šneků, každý propíchneme špejlí a naložíme do mléka. Odložíme do lednice aspoň na 2 hodiny. Pak šneky vytáhneme z mléka a ubrouskem osušíme. Z obou stran zlehka poprášíme hladkou moukou. Na nepřilnavou pánev kápneme trochu oleje a klobásy na něm z obou stran opečeme dozlatova
2 Předtím, než začneme smažit klobásy oloupeme brambory a nakrájíme je na měsíčky. Do misky kápneme olej a okořeníme drceným kmínem. Nasypeme tam brambory a obalíme. Rozpálíme troubu a brambory přemístíme na plech vyložený pečícím papírem. Vložíme do trouby rozpálené na 190 st. C a pečeme dozlatova, cca 30 minut.
3 Nakrájíme cibuli na měsíčky, přidáme posekaný česnek a orestujeme na pánvi dozlatova. Přidáme pokrájené švestky a ještě chvilku restujeme. Vmícháme protlak a zalijeme pivem. Okořeníme chilli vločkami, osolíme a povaříme. Pak směs ochutnáme a doladíme. Nalijeme jí do zapékací misky, navrch položíme opečené klobásky a misku vložíme do trouby poté, co vyndáme brambory. Zapečeme cca 15 minut.
- Použité chilli
- 1 lžíce De Arbol chilli granule
- Ingredience
- 400 g vinné klobásy
- 200 ml mléka
- 1 špetka hladké mouky na obalení
- 1 špatka oleje
- 200 ml černého piva
- 150 ml rajčatového protlaku
- 8 ks sušených švestek
- 3 stroužky česneku
- 1 ks cibule
- 2 špetky soli
- 1 špetka pepře
- 6 ks brambor
- 1 špetka drceného kmínu
- Počet porcí 2
- Doba přípravy 180 min
- Doba vaření 30 min