
Postup
1 Cibuli s česnekem nasekáme najemno a krátce orestujeme. Přidáme protlak a asi 3 minuty dál restujeme. Zalijeme Colou a přidáme whisky, med, koření, olej a chilli mash Habanero. Ještě chvilku vaříme, aby se marináda zredukovala.
2 Žebra potřeme marinádou a necháme odležet asi na 12 hodin. Poté žebra na plechu přetáhneme alobalem a předpečeme při 95 °C po dobu 90 minut (tím si grilování urychlíme).
3 Nyní stačí žebra potřít zbytkem marinády nebo výpekem z plechu a dodělat na grilu zhruba 30 minut.
- Použité chilli
- Red Habanero mash
- Ingredience
- 1 - 2 kg vepřových žeber
- 50 g rajčatového protlaku
- 100 ml Coca-Coly
- 2 cl whisky Jack Daniel Honey
- 2 stroužky česneku
- 1 ks cibule
- 3 lžíce medu
- BBQ koření
- sůl
- zelený pepř drcený
- olej
- Počet porcí 4
- Doba přípravy 30 min
- Doba vaření 120 min