
1 Do mixéru si dejte kostičky mozzarelly, bazalkové pesto, sušená rajčata s trochou oleje, lžíci chilli vloček Habanero a vše důkladně rozmixujte do hladké pasty.
2 Vepřovou kýtu si rozkrojte na 3x do motýlku, vznikne vám velký kus masa. Položte na něj potravinovou folii a rozklepejte ho. Maso osolte, opepřete a potřete rozmixovanou pastou. Položte plátky šunky a lístky bazalky. Srolujte v roládu a zavažte provázkem, aby se roláda nerozbalila.
3 Do zapékací mísy dejte na velké kostky nakrájenou mrkev a petržel. Na zeleninu položte připravenou roládu a ještě ji osolte, opepřete a posypte chilli vločkami Habanero. Vše podlijte černým pivem a na roládu dejte alobal.
4 Přikryté maso pečte v předehřáté troubě na 150 °C 2 hodiny, poté jej vyndejte, alobal sundejte a pečte ještě zhruba 20 minut na 200 °C. Roláda tak dostane krásně zlatou kůrčičku.
5 Hotovou roládu zbavte provázku, nakrájejte na plátky a se zeleninou podávejte například s bramborovou kaší.
- Použité chilli
- 1 lžíce Habanero chilli vloček
- Ingredience
- 1,2 kg vepřové kýty
- 100 g bazalkového pesta
- 200 g kostiček mozzarelly
- 90 g sušených rajčat
- sůl
- pepř
- 100 g šunky
- 2 ks mrkve
- 2 ks petržele
- 300 ml černého piva