
Postup
1 V míse si smíchejte suché suroviny, hladkou mouku, cukr, kypřící prášek a vanilkový lusk. V další míse si smíchejte vajíčka s rozpuštěným máslem a poté zašlehejte tvaroh a mléko.
Jakmile máte obě směsi připravené přidávejte za stálého míchání tekutou směs do suché, až vytvoříte řidší těsto. Nakonec přidejte kandované ovoce a chilli vločky Naga Bhut Jolokia.
Promíchejte a těsto nalijte do máslem vymazané a moukou vysypané formy na beránka. Formu zaklopte a dejte péct do předem vyhřáté trouby na 160°C a pečte cca 1 hodinu.
Po upečení formu odklopte a nechte beránka úplně vychladnout. Pak beránka z formy vyndejte ven.
Před servírováním hoj posypte moučkovým cukrem, navažte mašli a ozdobte.
- Použité chilli
- ½ lžičky chilli vloček Naga Bhut Jolokia
- Ingredience
- 400 g hladké mouky
- 150 g cukru
- 1 kypřící prášek do pečiva
- 1 vanilkový lusk
- 250 g tučného tvarohu
- 3 vejce
- 250 g másla
- 100 ml mléka
- 150 g kandovaného ovoce
- Počet porcí 6
- Doba přípravy 30 min
- Doba vaření 60 min