
Postup
1 Nejprve začněte tím, že si vymažete formu (zapékací misky) máslem a vysypete polohrubou moukou.
2 Poté si dejte vařit křepelčí vajíčka. Ty ponořte do studené vody, kterou přivedete k varu a vajíčka v ní vařte 80 - 90 s. Poté vajíčka zchlaďte studenou vodou. Vychladlá vajíčka poté oloupejte.
3 Do velké mísy si dejte na kostky nakrájené housky a zalijte je rozpuštěným máslem, teplým mlékem a žloutky. Přidejte ½ muškátového oříšku a vše důkladně promíchejte. Musí vám vzniknout krásná kaše bez větších kousků.
4 Jakmile máte z housek kaši, přidejte na kostičky nakrájenou uzenou krkovice, vločky chilli Green Jalapeño a Red Jalapeño a vše důkladně promíchejte.
5 Špenát spařte v cedníku horkou vodou a pak ho hned zalijte studenou vodou. Takto špenát neztratí zelenou barvu. Ze spařeného špenátu vymačkejte přebytek vody a nakrájejte jej nadrobno. Takto nakrájený špenát pak přidejte do nádivkové směsi.
6 Když máte vše smícháno, tak si v míse robotem vymíchejte bílky do sněhu a postupně ho pak zpracovávejte do nádivkové směsi.
V případě potřeby můžete směs ještě dochutit chilli vločkami.
7 Hotovou nádivkovou směs si poté dejte do vymazaných zapékacích forem. Zhruba do jedné čtvrtiny formy vložte nádivku a poté do ní naskládejte oloupaná křepelčí vajíčka. Zbytek nádivky pak rozprostřete ve formě.
8 Pečte v předem vyhřáté troubě na 180 °C 50 minut. Jakmile je nádivka pečená, dejte jí na chvíli vychladnout, jde pak z forem lépe vyklopit. Nebo můžete nádivku jíst rovnou ze zapékacích misek. Můžete servírovat s bramborovou kaší.
- Použité chilli
- 1 lžíce Green Jalapeño granule
- 1 lžíce Red Jalapeño granule
- Ingredience
- 750 g uzené krkovice
- 4 ks housky
- 100 g rozpuštěného másla
- 250 ml teplého mléka
- 4 ks žloutky
- ½ ks nastrouhaného muškátového oříšku
- 130 g špenátu
- 4 ks bílků
- 1 plato křepelčích vajíček
- 1 ks másla (na vymazání)
- 1 hrst polohrubé mouky (na vysypání)
- Počet porcí 4
- Doba přípravy 40 min
- Doba vaření 60 min