
Postup
1 Nejprve začněte kváskem. Do mléka, o pokojové teplotě, dejte moučkový cukr a hladkou mouku. Vše rozmíchejte, dokud se cukr nerozpustí. Poté do mléka nadrobte kostku droždí, promíchejte a nechte na teplém místě vzejít kvásek. Zhruba za 10 minut bude kvásek krásně vyběhlý.
2 Během doby, kdy vám pracuje kvásek, si připravte základ těsta. V míse si smíchejte polohrubou a hladkou mouku s moučkovým cukrem. Přidejte rozpuštěné máslo, žloutky, vanilkový cukr a sůl. Dále přidejte hotový kvásek a chilli vločky Ancho.
3 Vše důkladně promíchejte a nechte v robotu vyhnětat krásně kompaktní těsto.
Jakmile je těsto hotové, dejte jej přikryté na teplé místo kynout na 1 hodinu.
4 Po hodině kynutí, těsto rozdělte na dva stejně velké kusy, dejte si je na pomoučnění plochu a vytvarujte z nich bochánky.
Tyto bochánky dejte na plech s pečícím papírem a nechte je kynout další hodinu na teplém místě.
5 Jakmile jsou bochánky krásně nakynuté, potřete je našlehanými bílky a posypte je plátky mandlí. Takto je dejte péct do předem vyhřáté trouby na 170 °C a pečte je 35 minut.
Po upečení je nechte vychladnout a při servírování je posypte moučkovým cukrem.
- Použité chilli
- 1 lžíce Chilli Ancho vloček
- Těsto
- 200 g polohrubé mouky
- 300 g hladké mouky
- 70 g moučkového cukru
- 100 g rozpuštěného másla
- 3 žloutky
- ½ lžíčka soli
- 1 sáček vanilkového cukru
- Kvásek
- 200 ml vlažného mléka
- 30 g moučkového cukru
- 50 g polohrubé mouky
- 1 kostka droždí
- Dokončení
- bílky na potření
- plátky mandlí
- moučkový cukr na posypání
- Počet porcí 5
- Doba přípravy 70 min
- Doba vaření 35 min