Potřebujete poradit?      tel  +420 702 708 980      posta  eshop@thechillidoctor.cz

Velikonoční mazanec

Velikonoční mazanec

Postup

1 Nejprve začněte kváskem. Do mléka, o pokojové teplotě, dejte moučkový cukr a hladkou mouku. Vše rozmíchejte, dokud se cukr nerozpustí. Poté do mléka nadrobte kostku droždí, promíchejte a nechte na teplém místě vzejít kvásek. Zhruba za 10 minut bude kvásek krásně vyběhlý.
2 Během doby, kdy vám pracuje kvásek, si připravte základ těsta. V míse si smíchejte polohrubou a hladkou mouku s moučkovým cukrem. Přidejte rozpuštěné máslo, žloutky, vanilkový cukr a sůl. Dále přidejte hotový kvásek a chilli vločky Ancho.
3 Vše důkladně promíchejte a nechte v robotu vyhnětat krásně kompaktní těsto. Jakmile je těsto hotové, dejte jej přikryté na teplé místo kynout na 1 hodinu.
4 Po hodině kynutí, těsto rozdělte na dva stejně velké kusy, dejte si je na pomoučnění plochu a vytvarujte z nich bochánky. Tyto bochánky dejte na plech s pečícím papírem a nechte je kynout další hodinu na teplém místě.
5 Jakmile jsou bochánky krásně nakynuté, potřete je našlehanými bílky a posypte je plátky mandlí. Takto je dejte péct do předem vyhřáté trouby na 170 °C a pečte je 35 minut. Po upečení je nechte vychladnout a při servírování je posypte moučkovým cukrem.
  • Použité chilli
  • 1 lžíce Chilli Ancho vloček
  • Těsto
  • 200 g polohrubé mouky
  • 300 g hladké mouky
  • 70 g moučkového cukru
  • 100 g rozpuštěného másla
  • 3 žloutky
  • ½ lžíčka soli
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • Kvásek
  • 200 ml vlažného mléka
  • 30 g moučkového cukru
  • 50 g polohrubé mouky
  • 1 kostka droždí
  • Dokončení
  • bílky na potření
  • plátky mandlí
  • moučkový cukr na posypání
  • Počet porcí 5
  • Doba přípravy 70 min
  • Doba vaření 35 min

Video

Video

RYCHLÁ DOPRAVA

Odesíláme do 24 hod.

50 000 +

Spokojených zákazníků

DOPRAVA ZDARMA

U objednávek nad 2 000 Kč

BONUSOVÝ PROGRAM

Dárky k vašemu nákupu