
Postup
1 Nejprve si vymažte formu beránka máslem a poté vysypte polohrubou moukou. Forma musí být dokonale vymazaná a vysypaná, aby se beránek nikde nepřichytil a šel dobře vyklopit.
Troubu si dejte předehřát na 180 °C.
2 U vajíček si rozdělte na žloutky a bílky. Za pomocí šlehače smíchejte žloutky, olej, krupicový cukr a vanilkový cukr. Do rozmíchané směsi pak přidejte polohrubou mouku, prášek do pečiva, kůru z citronu, nasekané vlašské ořechy a čokoládu, chilli prášek Pasilla a Ancho a vše důkladně šlehačem promíchejte. Pokud bude těsto příliš husté, přidejte trochu vody.
3 Těsto nechte chvíli odpočinout a mezi tím, si z bílků vymíchejte sníh.
Sníh poté po částech zpracovávejte do těsta. Musí se s těstem míchat pomalu, aby se sníh nezdrcl.
4 Jakmile máte sníh důkladně vmíchán do těsta, vylijte jej do formy. Formu dejte do předehřáté trouby a pečte 50 minut.
5 Po upečení zkontrolujte beránka za pomocí špejle, zda se těsto nelepí a beránek je dobře upečen. Horní díl beránka odklopte a druhou část s beránkem nechte vychladnout. Čím déle beránek chladne, tím lépe jde z formy vyndat.
- Použité chilli
- 1 lžíce Ancho chilli prášku
- 1 lžíce Pasilla chilli prášku
- Ingredience
- 3 ks vejce
- 150 g cukru krupice
- 1 sáček vanilkového cukru
- 200 ml oleje
- 250 g polohrubé mouky
- 1 pytlíček prášku do pečiva
- 1 ks kůra z citronu
- 2 lžíce vody
- 50 g nasekaných vlašských ořechů
- 50 g nasekané 70% čokolády
- 1 lžíce másla (na vymazání formy)
- 1 hrst polohrubé mouky (vy vysypání formy)
- Počet porcí 4
- Doba přípravy 30 min
- Doba vaření 6 min