Potřebujete poradit?      tel  +420 702 708 980     posta  eshop@thechillidoctor.cz

Velikonoční beránek

Velikonoční beránek

Postup

1 Nejprve si vymažte formu beránka máslem a poté vysypte polohrubou moukou. Forma musí být dokonale vymazaná a vysypaná, aby se beránek nikde nepřichytil a šel dobře vyklopit. Troubu si dejte předehřát na 180 °C.
2 U vajíček si rozdělte na žloutky a bílky. Za pomocí šlehače smíchejte žloutky, olej, krupicový cukr a vanilkový cukr. Do rozmíchané směsi pak přidejte polohrubou mouku, prášek do pečiva, kůru z citronu, nasekané vlašské ořechy a čokoládu, chilli prášek Pasilla a Ancho a vše důkladně šlehačem promíchejte. Pokud bude těsto příliš husté, přidejte trochu vody.
3 Těsto nechte chvíli odpočinout a mezi tím, si z bílků vymíchejte sníh. Sníh poté po částech zpracovávejte do těsta. Musí se s těstem míchat pomalu, aby se sníh nezdrcl.
4 Jakmile máte sníh důkladně vmíchán do těsta, vylijte jej do formy. Formu dejte do předehřáté trouby a pečte 50 minut.
5 Po upečení zkontrolujte beránka za pomocí špejle, zda se těsto nelepí a beránek je dobře upečen. Horní díl beránka odklopte a druhou část s beránkem nechte vychladnout. Čím déle beránek chladne, tím lépe jde z formy vyndat.
  • Použité chilli
  • 1 lžíce Ancho chilli prášku
  • 1 lžíce Pasilla chilli prášku
  • Ingredience
  • 3 ks vejce
  • 150 g cukru krupice
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 200 ml oleje
  • 250 g polohrubé mouky
  • 1 pytlíček prášku do pečiva
  • 1 ks kůra z citronu
  • 2 lžíce vody
  • 50 g nasekaných vlašských ořechů
  • 50 g nasekané 70% čokolády
  • 1 lžíce másla (na vymazání formy)
  • 1 hrst polohrubé mouky (vy vysypání formy)
  • Počet porcí 4
  • Doba přípravy 30 min
  • Doba vaření 6 min

RYCHLÁ DOPRAVA

Odesíláme do 24 hod.

100 000 +

Spokojených zákazníků

DOPRAVA ZDARMA

U objednávek nad 1 500 Kč

BONUSOVÝ PROGRAM

Dárky k vašemu nákupu