
Postup
1 Nejprve začněte Holandskou omáčkou. V žáruvzdorné míse nad horkou vodní lázní šlehejte do krémové pěny 3 žloutky. Žloutky se nesmějí vařit, ale musí projít tepelnou úpravou. Jakmile začnou vajíčka být krémová, sundejte mísu z horké lázně. Poté začněte postupně přidávat rozpuštěné máslo, které důkladně zašleháte do žloutků. Vznikne vám krásně krémová směs. Do té přidejte 2 lžíce bílého vína, šťávu z ½ citronu, sůl a pepř. Vše důkladně promíchejte a nechte vychladnout.
2 Poté si dejte do topinkovače opéct krajíc chleba, který po opečení nechte vychladnout.
3 Dále si v míse připravíme avokádovou pomazánku. Avokádo zbavíte pecky a vyloupněte jej do misky, kde ho rozmačkáte vidličkou. Přidejte šťávu z ½ citronu, sůl, pepř a vše důkladně promíchejte. Pecku poté vložte do misky s rozmačkaným avokádem, to pak nezačne hnědnout.
4 Nakrájejte si nadrobno jarní cibulku, rajčátka na polovinu, lehce nasekejte tymián a na pánvi osmahněte slaninu.
- Použité chilli
- 1 lžička Chipotle granule
- Ingredience
- 3 ks žloutky
- 70 g rozpuštěného másla
- 2 lžíce bílého suchého vína
- ½ šťáva citronu
- 1 špetka soli
- 1 špetka pepře
- 1 krajíc chleba
- 4 ks cherry rajčat
- 1 špetka jarní cibulky
- 1 celé avokáda
- 4 plátky slaniny
- 2 ks vejce
- 3 l teplé vody
- 2 lžíce octa
- Počet porcí 1
- Doba přípravy 20 min
- Doba vaření 10 min