Potřebujete poradit?      tel  +420 460 003 583     posta  eshop@thechillidoctor.cz

Vejce Benedikt

Vejce Benedikt

Postup

1 Nejprve začněte Holandskou omáčkou. V žáruvzdorné míse nad horkou vodní lázní šlehejte do krémové pěny 3 žloutky. Žloutky se nesmějí vařit, ale musí projít tepelnou úpravou. Jakmile začnou vajíčka být krémová, sundejte mísu z horké lázně. Poté začněte postupně přidávat rozpuštěné máslo, které důkladně zašleháte do žloutků. Vznikne vám krásně krémová směs. Do té přidejte 2 lžíce bílého vína, šťávu z ½ citronu, sůl a pepř. Vše důkladně promíchejte a nechte vychladnout.
2 Poté si dejte do topinkovače opéct krajíc chleba, který po opečení nechte vychladnout.
3 Dále si v míse připravíme avokádovou pomazánku. Avokádo zbavíte pecky a vyloupněte jej do misky, kde ho rozmačkáte vidličkou. Přidejte šťávu z ½ citronu, sůl, pepř a vše důkladně promíchejte. Pecku poté vložte do misky s rozmačkaným avokádem, to pak nezačne hnědnout.
4 Nakrájejte si nadrobno jarní cibulku, rajčátka na polovinu, lehce nasekejte tymián a na pánvi osmahněte slaninu.
  • Použité chilli
  • 1 lžička Chipotle granule
  • Ingredience
  • 3 ks žloutky
  • 70 g rozpuštěného másla
  • 2 lžíce bílého suchého vína
  • ½ šťáva citronu
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 krajíc chleba
  • 4 ks cherry rajčat
  • 1 špetka jarní cibulky
  • 1 celé avokáda
  • 4 plátky slaniny
  • 2 ks vejce
  • 3 l teplé vody
  • 2 lžíce octa
  • Počet porcí 1
  • Doba přípravy 20 min
  • Doba vaření 10 min

RYCHLÁ DOPRAVA

Odesíláme do 24h.

200 000 +

Spokojených zákazníků

DOPRAVA ZDARMA

U objednávek nad 1 000 Kč

BONUSOVÝ PROGRAM

Dárky k vašemu nákupu