Potřebujete poradit?      tel  +420 702 708 980     posta  eshop@thechillidoctor.cz

Vajíčková pomazánka

Vajíčková pomazánka

Postup

1 Nejprve si dejte vařit vejce natvrdo. Mezitím, co se vajíčka vaří, si nadrobno nakrájejte kyselé okurky a šunku s pažitkou. Jakmile jsou vejce uvařená a vychladlá, oloupejte je a oddělte bílky od žloutků. Do misky si dejte žloutky, olej, sůl a pepř. Za pomocí šlehače vše vyšlehejte v krásně krémovou pěnu. Bílky si nakrájejte nadrobno a přidejte k nim nakrájenou kyselou okurku, šunku a pažitku. Přidejte ½ lžičky chilli vloček Naga Bhut Jolokia, jogurt, hořčici a vyšlehané žloutky. Vše promíchejte a nechte v lednici zhruba 1 hodinu odležet. Potom dochuťte podle potřeby. Podávejte s čerstvým chlebem, tenkými plátky ředkviček a vše posypte nasekanou pažitkou.
  • Použité chilli
  • ½ lžičky chilli vloček Naga Bhut Jolokia
  • Ingredience
  • 8 ks vajec
  • 5 lžic slunečnicového oleje
  • 5 ks kyselých okurek (5-8cm)
  • 200 g šunky
  • 1 lžíce soli
  • ½ lžičky pepře
  • hrst nasekané pažitky
  • 3 lžíce bílého jogurtu
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • ředkvičky na ozdobu
  • čerstvý chleba
  • Počet porcí 4
  • Doba přípravy 20 min
  • Doba vaření 20 min

RYCHLÁ DOPRAVA

Odesíláme do 24 hod.

100 000 +

Spokojených zákazníků

DOPRAVA ZDARMA

U objednávek nad 1 500 Kč

BONUSOVÝ PROGRAM

Dárky k vašemu nákupu