
Postup
1 Nejprve si dejte vařit vejce natvrdo. Mezitím, co se vajíčka vaří, si nadrobno nakrájejte kyselé okurky a šunku s pažitkou.
Jakmile jsou vejce uvařená a vychladlá, oloupejte je a oddělte bílky od žloutků.
Do misky si dejte žloutky, olej, sůl a pepř. Za pomocí šlehače vše vyšlehejte v krásně krémovou pěnu.
Bílky si nakrájejte nadrobno a přidejte k nim nakrájenou kyselou okurku, šunku a pažitku. Přidejte ½ lžičky chilli vloček Naga Bhut Jolokia, jogurt, hořčici a vyšlehané žloutky.
Vše promíchejte a nechte v lednici zhruba 1 hodinu odležet. Potom dochuťte podle potřeby.
Podávejte s čerstvým chlebem, tenkými plátky ředkviček a vše posypte nasekanou pažitkou.
- Použité chilli
- ½ lžičky chilli vloček Naga Bhut Jolokia
- Ingredience
- 8 ks vajec
- 5 lžic slunečnicového oleje
- 5 ks kyselých okurek (5-8cm)
- 200 g šunky
- 1 lžíce soli
- ½ lžičky pepře
- hrst nasekané pažitky
- 3 lžíce bílého jogurtu
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- ředkvičky na ozdobu
- čerstvý chleba
- Počet porcí 4
- Doba přípravy 20 min
- Doba vaření 20 min