
Postup
1 Vajíčka si umyjte a dejte je do menšího rendlíku se studenou vodou. Jakmile začne voda vřít, snižte plamen na ¼ a vajíčka takto vařte 8 minut. Po uvaření je prudce zchlaďte studenou vodou a nechte je vychladnout.
2 Studená vajíčka si oloupejte a oddělte žloutky od bílků. Žloutky rozdrobte do misky a přidejte k nim dijonskou hořčici, majonézu a bílí jogurt. Vše důkladně promíchejte a vytvořte krémovou pastu. Můžete to také našlehat šlehačem.
3 Bílky nakrájejte na menší kousky a smíchejte je s nadrobno nakrájenou šalotkou a kyselou okurkou.
4 Ke směsi přidejte žloutkovou pastu, sůl, pepř a chilli vločky Green Jalapeños. Vše důkladně promíchejte a dejte aspoň na jednu hodinu odležet do lednice.
Podávejte s čerstvým chlebem.
- Použité chilli
- 1 lžíce Green Jalapeño vloček
- Ingredience
- 1 větší šalotka
- 8 vajíček
- 4 kyselé okurky (cca 5 cm)
- 2 lžíce dijonské hořčíce
- 4 lžíce majonézy
- 2 lžíce bílého jogurtu
- sůl, pepř
- čerstvý chléb
- Počet porcí 4
- Doba přípravy 30 min
- Doba vaření 8 min