Potřebujete poradit?      tel  +420 460 003 583     posta  eshop@thechillidoctor.cz

Vaječný likér

Vaječný likér

Postup

1 Do větší žáruvzdorné mísy si dejte moučkový cukr, žloutky, salko, vanilkový bourbon a chilli prášek Red Jalapeno. Vše důkladně promíchejte a vyšlehejte v hustou krémovou pěnu. Poté přidejte smetanu s rumem a vše znovu důkladně promíchejte.
2 Hotovou směs na likér dejte v misce nad hrnec s horkou vodou. Nad teplou lázní za stálého míchání ohřejte směs na teplotu cca 75 °C. Důležité je pořád míchat a kontrolovat teplotu směsi a vody v hrnci. Voda v hrnci nesmí úplně vřít, aby se vám vajíčka nezačaly vařit a nezačaly se v likéru srážet. Během míchání a zvyšování teploty začíná směs houstnout. Po dosažení požadované teploty odstavte mísu z horké vody a nechte už hotový likér vychladnout. Občas s ním promíchejte, aby se na jeho hladině nevytvořil škraloup. Takto hotový likér dejte do (ideálně vysterilizovaných) sklenic a uskladněte je v lednici. Takto vám vydrží i 3 měsíce. Čím déle ho necháte odležet, tím lepší bude mít chuť.
  • Použité chilli
  • 1 lžička Red Jalapeno prášku
  • Ingredience
  • 80 g moučkového cukru
  • 4 žloutky
  • 400 g tradičního salka
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 200 g 33% smetany
  • 300 ml rumu
  • Počet porcí 4
  • Doba přípravy 20 min
  • Doba vaření 30 min

video

RYCHLÁ DOPRAVA

Odesíláme do 24h.

200 000 +

Spokojených zákazníků

DOPRAVA ZDARMA

U objednávek nad 1 000 Kč

BONUSOVÝ PROGRAM

Dárky k vašemu nákupu