
Postup
1 Do větší žáruvzdorné mísy si dejte moučkový cukr, žloutky, salko, vanilkový bourbon a chilli prášek Red Jalapeno. Vše důkladně promíchejte a vyšlehejte v hustou krémovou pěnu.
Poté přidejte smetanu s rumem a vše znovu důkladně promíchejte.
2
Hotovou směs na likér dejte v misce nad hrnec s horkou vodou. Nad teplou lázní za stálého míchání ohřejte směs na teplotu cca 75 °C. Důležité je pořád míchat a kontrolovat teplotu směsi a vody v hrnci. Voda v hrnci nesmí úplně vřít, aby se vám vajíčka nezačaly vařit a nezačaly se v likéru srážet.
Během míchání a zvyšování teploty začíná směs houstnout.
Po dosažení požadované teploty odstavte mísu z horké vody a nechte už hotový likér vychladnout. Občas s ním promíchejte, aby se na jeho hladině nevytvořil škraloup.
Takto hotový likér dejte do (ideálně vysterilizovaných) sklenic a uskladněte je v lednici. Takto vám vydrží i 3 měsíce. Čím déle ho necháte odležet, tím lepší bude mít chuť.
- Použité chilli
- 1 lžička Red Jalapeno prášku
- Ingredience
- 80 g moučkového cukru
- 4 žloutky
- 400 g tradičního salka
- 2 lžičky vanilkového extraktu
- 200 g 33% smetany
- 300 ml rumu
- Počet porcí 4
- Doba přípravy 20 min
- Doba vaření 30 min