
Postup
1 Nejprve si dejte zadělat na kvásek. Do misky si dejte vlažné mléko a cukr. Důkladně promíchejte, aby se cukr co nejvíce rozpustil. Poté do mléka nadrobte droždí a nechte na teplém místě vzejít kvásek. Hotový kvásek pak použijte do těsta.
2 Do mísy od robota si dejte hladkou mouku, vajíčko, sůl, rozpuštěné máslo a kvásek. Nechte za pomocí robota vyhnětat kompaktní těsto. Po umíchání mísu zakryjte utěrkou a nechte na teplém místě hodinu kynout.
3 Jakmile je těsto nakynuté, rozdělte si jej na 16 stejných dílků (podle hmotnosti na váze). Z každého kousku těsta vytvořte bochánek a dejte je kynout pod utěrku na plech s pečícím papírem na 30 minut.
4 Mezitím, co bochánky kynou, si připravte náplň do buchet. Do mísy si dejte tvaroh, žloutky, cukr, vanilkový cukr a chilli prášek Ancho. Vše důkladně promíchejte a dejte odpočívat do lednice, než nakynou bochánky.
5 Poté, co jsou bochánky nakynuté, si z každého udělejte v ruce placku a naplňte ho vrchovatou lžící tvarohové náplně.
Do formy cca 20x30cm si nalijte ½ rozpuštěného másla na potření. Vytvarovanou buchtu v másle pořádně potřete a dejte do rohu. Takto pokračujte a postupně buchty do formy vyskládejte.
6 Naplněnou formu dejte péct do předem vyhřáté trouby na 170 °C na 40 minut.
Po upečení buchty ze shora potřete zbytkem rozpuštěného másla a nechte je vychladnout.
- Použité chilli
- 2 lžičky Ancho chilli prášku
- Kvásek
- 300 ml vlažného mléka
- 1 kostka droždí
- 60 g cukru krupice
- Těsto
- 500 g hladké mouky
- 1 vajíčko
- špetka soli
- 130 g rozpuštěného másla
- kvásek
- Tvarohová náplň
- 2 balíčky vanilkového cukru
- 500 g tučného tvarohu
- 30 g cukru krupice
- 2 žloutky
- Na potření
- cca 100 g rozpuštěného másla
- Počet porcí 4
- Doba přípravy 45 min
- Doba vaření 40 min