
Postup
1 Do misky přidáme jogurt a rozdrcený česnek. Metličkou ručně šleháme asi 10 sekund, aby se nám ingredience promíchaly. Dokud nebudeme servírovat vejce, dáme jogurt stranou do pokojové teploty.
2 Na pánvi rozehřejeme máslo a vaříme, dokud nedosáhneme světlého beurre noisette. Sundáme pánev z tepla, přidáme chilli vločky a zlehka mícháme pánví a necháme chilli vločky trochu prskat. Vmícháme olivový olej a nasekaný kopr. Dáme stranou, opět do pokojové teploty.
3 Ve velkém hrnci přivedeme vodu k mírnému varu, pak přidáme ocet. Do vody dáme vejce a uvaříme je tak, jak je máme rádi – když vaříme vejce, nikdy nepřidáváme do vody sůl, vejce pak praskají.
4 Při podávání rozdělíme ¾ jogurtu do nahřátých misek. Do každé misky dáme 2 uvařená vejce, pak přidáme zbytek jogurtu navrch vajec. Posypeme nahoře koprem a petrželkou, pak přelejeme chilli máslem. Podáváme okamžitě.
- Použité chilli
- 1 lžička isot granule
- Ingredience
- 8 ks vajec
- 1 ks česneku drceného nožem
- 300 g řeckého jogurtu
- 50 g másla
- 50 ml panenského olivového oleje
- 2 ks snítek petržele
- 100 ml bílého octa
- 1 lžíce kopru natrhaného
- 1 lžíce petržele nahrubo nakrájené
- Počet porcí 4
- Doba přípravy 10 min
- Doba vaření 20 min