Potřebujete poradit?      tel  +420 460 003 583     posta  eshop@thechillidoctor.cz

Tekutý mash

Tento druh chilli je běžný v USA a Asii, ale těžce ho budete hledat v rámci EU. Čerstvé chilli papričky(obvykle 85-90% z hotového výrobku) se rozdrtí společně se solí a nechají se kvasit po dobu 2 až 6 měsíců nebo i déle. Výtažek z kůže, semínek a dužiny společně poskytne intenzivní a bohatou chuť. Ideální na vaření.

Trinidad Scorpion Moruga chilli mash 100 ml

Trinidad Scorpion Moruga chilli mash 100 ml

Tekutý chilli mash z aromatických čerstvých papriček Trinidad Scorpion Moruga, jejichž extrémní pálivost se postupně rozvíjí a dokáže potrápit pěkně dlouhou dobu. Záležitost, která potěší všechny vyznavače ohnivého pekla.

Složení Trinidad Scorpion Moruga chilli papričky, sůl, kyselina octová.
Pálivost
  • 6
SHU jednotky 2 000 000
Země původu Peru
Cena za 1 ks vč. DPH: 209 Kč
Skladem Expedujeme 02.04.2024
Popis

Trinidad Scorpion Moruga chilli mash 100 ml

Troufněte si na druhou nejpálivější papričku světa!

S touhle ohnivou karibskou ďáblicí si vyzkoušíte, co znamená překročit u chilli papričky hranici 2 miliony na Scovilleho stupnici. Už samotné slovo scorpion nevěstí pro nezkušené chilli začátečníky nic dobrého. Milovníkům extrémně pálivého chilli ovšem říkáme: "Směle, ale opatrně do toho!"

Za jejím složitým jménem se ve skutečnosti skrývá název města Morouga, jež se nachází na karibském ostrově Trinidad, který spolu s ostrovem Tobago tvoří ostrovní stát. Odtud paprička pochází. 

V roce 2012 ji Chile Pepper Institu (spadající pod Státní univerzitu v Novém Mexiku) potvrdil jako nejpálivější na světě a zároveň první, která překonala hranici 2 000 000 SHU. Bohužel, Guinnessova kniha rekordů této papričce nepřála, a za nejpálivější ze všech ji nikdy oficiálně nepotvrdila. Slávy by si stejně moc dlouho neužila. Hned o rok později totiž přišla na svět Carolina Reaper, která si své prvenství drží dodnes. 

Síla deseti Habanero papriček v jedné

Moruga Scorpion papričky jsou průměrně velké asi jako golfový míček, mají zvrásněný hrbolatý povrch a oranžovo-červenou barvu. Postrádají také protáhlou špičku (ocásek), který je pro nejpálivější papričky světa obvyklý. Pálivost u tohoto chilli začíná na 1 200 000 SHU a dosahuje až 2 500 000 SHU. Zkrátka záležitost jenom pro ostřílené chilli znalce.

Mají květinovo-ovocnou chuť a aromatickou vůni. Pálivost se po snědení této papričky postupně rozvíjí a trvá poměrně dlouhou dobu. Známý je v této souvislosti výrok Paula Boslanda, ředitele mexického Chile Pepper Institu, který prohlásil: “Kousnete si a nezdá se to tak hrozné. Jenže pak to začne. Pálivost se zvyšuje, zvyšuje a zvyšuje. Je to docela brutální." Co dodat, Moruga Scorpion chilli vás proste neodbyde.

Trinidad Scorpion Moruga v kuchyni

Papričku můžete použít mletou, celou nebo v podobě pasty či pyré jako základní surovinu pro mnohá vařená i studená jídla a omáčky. Skvěle vynikne v marinádě na pálivá kuřecí křidélka a jiné barbecue masové pochoutky. Díky své sladké květinové chuti je vhodná do všech sladko-pálivých dipů a pokrmů. 

Nezapomeňte, že Trinidad Scorpion Moruga je asi 10krát pálivější než Habanero papričky. Takže s dávkováním to raději moc nepřehánějte.


Co je chilli mash? Čerstvé chilli papričky se rozdrtí spolu se solí a nechají se fermentovat (kvasit) po dobu 26 měsíců. Výtažek z kůže, semínek a dužiny společně poskytne intenzivní a bohatou chuť. Občas se přidá ocet kvůli zastavení fermentace, ale jinak chilli mashe neobsahují žádné jiné látky či konzervanty. Používá se na další zpracování k výrobě omáček, sals, dipů, do jídel, pokrmů a mnoho dalšího.

RYCHLÁ DOPRAVA

Odesíláme do 24h.

200 000 +

Spokojených zákazníků

DOPRAVA ZDARMA

U objednávek nad 1 000 Kč

BONUSOVÝ PROGRAM

Dárky k vašemu nákupu