
Postup
1 Nejprve si připravte dvojité espresso a kávu nechte vychladnout. Když káva vystydne, smíchejte ji s Amarettem a chilli práškem Scotch Bonnet.
V míse si pomocí šlehače smíchejte sýr Mascarpone, smetanu a moučkový cukr.
Cukrářské piškoty si nalámejte na kousky o šíři sklenice a polijte je směsí kávy, alkoholu a chilli. Piškoty nechte směsí nasáknout. Poté do sklenice přidejte mascarpone krém, rozpůlené maliny a takto vrstvy opakujte, dokud není sklenice plná. Zakončete poslední vrstvou krému.
Naplněnou sklenici dejte do lednice do druhého dne odležet a při servírování poprašte kakaem a ozdobte malinami.
- Použité chilli
- ¼ lžičky chilli prášku Scotch Bonnet
- Ingredience
- dvojité espresso
- 3 lžíce Amaretta
- 500 g Mascarpone
- 200 g smetany 31%
- 100 g moučkového cukru
- cukrářské piškoty
- čerstvé maliny
- kakao
- Počet porcí 3
- Doba přípravy 30 min
- Doba vaření 0 min