
Postup
1 Na velké pánvi si rozehřejte olivový olej a nechte na něm zpěnit šalotku. Jakmile je šalotka hotová, přidejte nadrobno nakrájenou šunku a lehce jí orestujte.
2 K hotové cibulce a šunce dejte mražený hrášek, promíchejte a přiklopte na chvíli poklicí, dokud se hrášek nerozpustí.
Mezitím, si dejte vařit čerstvé těstoviny v osolené vodě.
3 Poté do pánve přidejte smetanu s chilli vločkami Habanero, sůl, pepř a vše promíchejte a nechte chvíli vařit, než se smetana se směsí zahustí.
4 Jakmile začne smetana houstnout, přidejte do pánve jednu menší naběračku vody z těstovin, promíchejte a ihned přidejte všechny těstoviny. Nemusíte je slévat, ale rovnou je můžete vyndat z vody do pánve. Pánev mějte zhruba na středním výkonu plamene.
5 Důkladně a pořádně promíchejte a přidejte nahrubo nastrouhaný sýr. Během míchání by se měla ještě část tekutiny vsáknout do těstoviny a vznikne vám krásně krémová a hustá směs.
6 Pokud bude lehce řidší, zvyšte plamen a nechte lehce provařit. Když bude ale velice hustá, přidejte ještě trochu vody z těstovin a znovu vše důkladně promíchejte.
7 Hotové hned servírujte. Posypejte hráškovými klíčky, natenko nakrájenými plátky ředkviček a trochou vloček chilli Habanero.
- Použité chilli
- 1 lžíčka Habanero vloček
- Ingredience
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 šalotky
- 100 g Schwarzwaldské šunky
- 150 g mraženého hrášku
- 250 ml 33% smetany
- ½ lžičky soli a pepře
- 250 g nastrouhaného sýra
- 500 g čerstvých těstovin
- hráškové klíčky
- menší svazek ředkviček
- Počet porcí 4
- Doba přípravy 30 min
- Doba vaření 30 min