
Postup
1 Umytou dýni Hokaido očistěte a nakrájejte na kostičky. V hrnci rozehřejte olej a osmahněte na něm cibuli. Jakmile začne chytat zlatou barvu, přidejte kousky česneku a ten nechte jen chvíli rozvonět. Pak rychle přidejte do hrnce kostičky dýně, zalijte vodou, osolte a nechte vše vařit.
Mezitím si připravte žampiony a slaninu.
Na pánvi si rozehřejte máslo a přidejte pokrájené žampiony, které nechte na másle osmahnout dozlatova.
Slaninu položte na plech s pečícím papírem a dejte péct do trouby na 200 °C. Pečte, dokud nebude slanina vypečená a zlatavá.
Když je dýně vařená, přidejte k ní džem hruška a Isot a vše rozmixujte tyčovým mixérem. Případně si před mixováním odeberte trochu tekutiny z hrnce a pak ji podle potřeby přidávejte ať dosáhnete hustoty omáčky, jakou chcete. Hotovou omáčku dejte stranou.
Těstoviny uvařte podle návodu. Vařené těstoviny ihned smíchejte s omáčkou. Servírujte s opečenými žampiony, kousky pečené slaniny, čerstvým tymiánem a džemem hruška a Isot.
- Použité chilli
- 100 g džem hruška s Isot chilli
- Ingredience
- 500 g očištěné dýně Hokaido
- cibule
- stroužek česneku
- 4 lžíce olivového oleje
- 400 ml vody
- sůl
- 100 ml 12% smetany
- Na dokončení
- 250 g krémových žampionů
- 50 g másla
- sůl
- 100 g slaniny
- čerstvý tymián
- 500 g čerstvých těstovin
- Počet porcí 4
- Doba přípravy 45 min
- Doba vaření 45 min