Potřebujete poradit?      tel  +420 702 708 980     posta  eshop@thechillidoctor.cz

Těstoviny s dýňovou omáčkou a žampiony

Těstoviny s dýňovou omáčkou a žampiony

Postup

1 Umytou dýni Hokaido očistěte a nakrájejte na kostičky. V hrnci rozehřejte olej a osmahněte na něm cibuli. Jakmile začne chytat zlatou barvu, přidejte kousky česneku a ten nechte jen chvíli rozvonět. Pak rychle přidejte do hrnce kostičky dýně, zalijte vodou, osolte a nechte vše vařit. Mezitím si připravte žampiony a slaninu. Na pánvi si rozehřejte máslo a přidejte pokrájené žampiony, které nechte na másle osmahnout dozlatova. Slaninu položte na plech s pečícím papírem a dejte péct do trouby na 200 °C. Pečte, dokud nebude slanina vypečená a zlatavá. Když je dýně vařená, přidejte k ní džem hruška a Isot a vše rozmixujte tyčovým mixérem. Případně si před mixováním odeberte trochu tekutiny z hrnce a pak ji podle potřeby přidávejte ať dosáhnete hustoty omáčky, jakou chcete. Hotovou omáčku dejte stranou. Těstoviny uvařte podle návodu. Vařené těstoviny ihned smíchejte s omáčkou. Servírujte s opečenými žampiony, kousky pečené slaniny, čerstvým tymiánem a džemem hruška a Isot.
  • Použité chilli
  • 100 g džem hruška s Isot chilli
  • Ingredience
  • 500 g očištěné dýně Hokaido
  • cibule
  • stroužek česneku
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 400 ml vody
  • sůl
  • 100 ml 12% smetany
  • Na dokončení
  • 250 g krémových žampionů
  • 50 g másla
  • sůl
  • 100 g slaniny
  • čerstvý tymián
  • 500 g čerstvých těstovin
  • Počet porcí 4
  • Doba přípravy 45 min
  • Doba vaření 45 min

RYCHLÁ DOPRAVA

Odesíláme do 48 hod.

100 000 +

Spokojených zákazníků

DOPRAVA ZDARMA

U objednávek nad 2 000 Kč

BONUSOVÝ PROGRAM

Dárky k vašemu nákupu