
Postup
1 Nejprve začněte masem. Kuřecí maso si očistěte a nakrájejte na menší kostičky. K masu přidejte olivový olej, sůl, šťávu z limetky, červenou papriku, prášku Birds eye a najemno nasekaný koriandr. Vše promíchejte a nechte alespoň hodinu v lednici odležet.
Mezitím si můžete nachystat zbytek komponentů. Zeleninu si nakrájejte na menší kousek a stejně tak mango a avokádo.
Zakysanou smetanu smíchejte s najemno nasekaným koriandrem, šťávou z limetky a solí.
Naložené maso dejte na rozpálenou pánev a nechte jej zatáhnout. Zbytečně s ním nemíchejte, aby nepustilo šťávu a nezačalo se dusit.
Nakonec naplňte kukuřičné tortily nakrájenou zeleninou, přidejte avokádo, kuřecí maso, mango a dip ze zakysané smetany. Celou směs ještě zakápněte šťávou z limetky.
- Použité chilli
- ½ lžičky Birds eye prášku
- Maso
- 500 g kuřecího masa
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 lžička soli
- šťáva z limety
- 2 lžičky červené papriky
- hrst nasekaného koriandru
- Dip
- 250 g zakysané smetany
- menší hrst koriandru
- šťáva z půl limety
- ¼ lžičky soli
- Náplň
- čerstvý ledový salát
- cherry rajčata
- zralé mango a avokádo
- cca 12 ks kukuřičných tortil na tacos
- Počet porcí 3
- Doba přípravy 20 min
- Doba vaření 20 min