
Postup
1 Na velké pánvi si rozpalte olivový olej a nechte na něm zesklovatět nadrobno nakrájenou šalotku. Jakmile je cibulka hotová, přidejte nadrobno nakrájenou papriku a zhruba 5 minut restujte. Poté přidejte mleté maso a zprudka ho orestujte zhruba 15 minut. Pak přidejte dvě lžíce chilli mash Orange Habanero, prolisovaný česnek, sůl a pepř. Vše důkladně promíchejte a vařte ještě zhruba 5 minut, aby se chuť mashe ve směsi co nejvíce rozvinula.
2 Mezi tím, co se vám dělá masová směs, si připravte dip z avokáda a salsu
3 Avokádo rozpulte, zbavte pecky a lžící vyndejte do mísy. Přidejte bílí jogurt, šťávu z limetky a vše smíchejte a avokádo rozmačkejte. Osolte podle chuti. Do hotového dipu ještě dejte pecku avokáda, avokádo tak nezhnědne a vydrží dlouho zelené.
4 V míse smíchejte nadrobno nakrájenou šalotku, masité rajče a jarní cibulku. Přidejte hrst nasekané petržele a koriandru. Osolte a přidejte šťávu z limetky. Vše důkladně smíchejte a v případě potřeby dochuťte soli nebo limetkou.
5 Při servírování si taco placky naplnte nasekaným ledovým salátem, pak přidejte masovou směs, slasu a guacamole.
- Použité chilli
- 2 lžíce Orange Habanero mash
- Ingredience
- 2 lžíce olivového oleje
- 4 ks šalotky
- 3 ks papriky
- 0,5 kg hovězího masa
- 2 stroužky prolisovaného česneku
- 1 špetka soli a pepře
- Avokádový dip
- 2 ks zralého avokáda
- 3 lžíce bílého jogurtu
- ½ šťáva z limetky
- 1 špetka soli
- Salsa
- 2 ks šalotky
- 1 ks velkého rajčete
- 1 ks jarní cibulky
- 1 hrst nasekané petržele
- 1 hrst nasekaného koriandru
- 1 špetka soli
- ½ šťáva z limetky
- K servírování
- 1 hrst ledového salátu
- 1 balení taco shells placky
- Počet porcí 2
- Doba přípravy 30 min
- Doba vaření 30 min