
Postup
1 Marinádu a kuře si připravíme tak, že: Předehřejeme si troubu na 175 ˚C. Nožem rozdrtíme česnek a smícháme ho s ancho, pepřem a solí. Pokapeme olivovým olejem a přidáme šálek vody. Promícháme.
2 Kuřecí prsa obalíme z obou stran. Necháme marinovat 15-20 minut při pokojové teplotě.
3 Na grilu nebo pánvi orestujeme kuře 2-3 minuty z každé strany. Přendáme kuře na pekáč a pečeme v troubě na 175 ˚C po dobu 10 minut.
4 Prsa necháme 5 minut vychladnout a nakrájíme na proužky.
5 Salát si připravíme tak, že: Do velké misky dáme všechny ingredience a promícháme.
6 Servírujeme s nakrájeným kuřetem. Pokapeme svým oblíbeným dresinkem.
- Použité chilli
- 1 lžíce ancho v prášku
- Na marinádu budeme potřebovat:
- 2 stroužky česneku
- 1/2 lžičky mořské soli
- 1/2 lžičky pepře
- 1 lžíce Ancho prášku
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce voda
- 650 gramů kuřecích prsou
- Na salát budeme potřebovat
- 1-2 hlavy římského salátu, nakrájeného
- 1 ks Červená paprika, nakrájená na menší proužky
- 1/2 ks rajčete, nakrájeného na kostičky
- 60 gramů kukuřice vařené
- Dle chuti červená cibule, nakrájená na tenké proužky
- 1 hrstka koriandru, nasekaného
- Pár hrstek tortillových chipsů
- 120 gramů cheddaru, nastrouhaného
- 1 ks avokáda
- Dle chuti šťávy z limetky
- Počet porcí 4
- Doba přípravy 15 min
- Doba vaření 13 min