
Postup
1 Sýr si nakrájejte, popřípadě nastrouhejte najemno a přidejte k němu chilli prášek Scotch Bonnet, hrst nasekané pažitky, tymián a olivový olej. Vše promíchejte a nachystejte si chléb.
Chleba si rozkrájejte v horní části na silnou mřížku a tu hojně naplňte sýrovou směsí.
Takto připravený chleba vložte do předem vyhřáté trouby na 220 °C s funkcí grill. Pečte, dokud není všechen sýr rozpečený, což bude cca 15 minut.
Mezitím, co se chléb peče, si připravte rajčatovou salsu. Masitá rajčata zbavte jadřince a společně se šalotkou nakrájejte najemno. Přidejte nasekaný koriandr, šťávu z limetky, sůl a pepř. Vše promíchejte a nechte v lednici odpočívat, dokud nebude hotový sýrový chleba.
Podávejte ihned po upečení s rajčatovou salsou.
- Použité chilli
- ½ lžičky chilli prášku Scotch Bonnet
- Sýrový chleba
- kulatý chléb
- 100 g mozzarely
- 100 g čedaru
- 100 g eidamu
- 3 lžíce olivového oleje
- hrst pažitky a tymiánu
- Salsa
- 4 ks masitých rajčat
- 2 ks šalotky
- hrst nasekaného koriandru
- šťáva z limety
- sůl, pepř
- Počet porcí 2
- Doba přípravy 15 min
- Doba vaření 15 min