
Postup
1 Starý chleba si nakrájejte na plátky zhruba 1 cm tlusté. V hlubokém talíři si vyšlehejte se solí vajíčka a sýr si do misky nastrouhejte nahrubo.
Chleba obalte ve vajíčku z obou stran a dejte jej smažit do vyšší vrstvy rozpáleného oleje.
2 Chleba z jedné strany smažte necelou půl minutu, pak jej otočte a posypte vrstvou nastrouhaného sýra. Sýr se zhruba po 30 s začne lehce rozpouštět, tak co nejrychleji chleba otočte vrstvou sýra do oleje a smažte, dokud nebude sýr hotov. Proces opakujte stejně i z druhé strany.
3 Hotovou topinku dejte odkapat na mřížku. Dobré je často topinku otáčet, aby sýr nezatekl mezi mřížku. Ubrousek je v tomto případě nevhodný, nalepil by se na sýr.
4 Mezitím, co topinky chladnou, si v misce smíchejte plnotučnou hořčici a chilli mash Green Habanero.
Cherry rajčátka si nakrájejte na čtvrtky, jarní cibulku nakrájejte na malé kousky, kopr nasekejte nahrubo a červenou cibuli nakrájejte na kolečka, která pak jednotlivě oddělte.
5 Hotovou topinku namažte hořčicí a chilli mashem, přidejte pár cherry rajčátek, nakládané cibulky, pár plátku nakládané červené papriky, nakrájenou jarní a červenou cibulku.
- Použité chilli
- 2 lžičky Chilli mashe Green Habanero
- Ingredience
- ½ starého chlabe
- 6 vajec
- sůl
- 300 g sýra
- olej na smažení
- cherry rajčata
- nakládaná červená paprika
- 4 lžíce plnotučné hořčice
- Počet porcí 4
- Doba přípravy 20 min
- Doba vaření 15 min