
Postup
1 Nejprve začněte těstem. Mouku, sůl a vejce smíchejte s rozpuštěným máslem. Důkladně vypracujte v hladké těsto, které nechte zhruba 20 minut odpočinout.
Mezitím, co těsto odpočívá, si připravte formičky o průměru 10 cm. Formičky vymažte trochou másla a vysypejte špaldovou moukou.
2 Jakmile je těsto odleželé, rozdělte si jej na 6 stejně velkých dílů a z každého dílu vyválejte placku. Vyválenou placku vložte do formičky.
Takto připravené košíčky ve formičkách vložte do předehřáté trouby na 170 °C a pečte je 10 minut. Po upečení je nechte vychladnout.
3 Během pečení a chladnutí košíčku si připravte náplň. Na pánvi si rozpalte olivový olej a krátce na něm orestujte na proužky nakrájenou červenou cibuli. Poté přidejte červenou řepu nastrouhanou nahrubo a tu také krátce orestujte.
Jakmile je cibule a řepa orestovaná, přidejte balsamico ocet, cukr a lžičku chilli prášku Birds Eye. Vše promíchejte, krátce orestujte a poté dejte vychladnout.
4 Jakmile je směs a těsto chladnější, Naplňte košíčky rovnoměrně směsí. Směs v košíčkách zalijte vyšlehanými vejci a smetanou.
Na vrch nadrobte sýr Nivu a posypte nadrobno nasekanými pekanovými ořechy.
Takto připravené košíčky vložte do trouby a pečte na 180 °C 25 minut.
Po upečení podávejte vychladnuté.
- Použité chilli
- 1 lžička chilli Birds eye prášku
- Těsto
- 250 g špaldové mouky
- 1 vejce
- 120 g másla
- špetka soli
- Náplň
- 3 lžíce olivového oleje
- 2 středně velké červené cibule
- 1 větší červená řepa
- 1 lžíce balsamico octa
- 1 lžíce cukru
- 2 vejce
- 50 ml smetany 33%
- 80 g sýru Niva
- 20 g pekanových ořechů
- Počet porcí 4
- Doba přípravy 40 min
- Doba vaření 60 min