
Postup
1 Do vlažné vody si nadrobte droždí. Do mísy od robota si dejte hladkou mouku, olivový olej, sůl a rozpuštěné droždí. Za pomocí robotu nechte těsto vyhnětat. Poté jej nechte na teplém místě pod utěrkou 40 minut kynout.
2 Po nakynutí si těsto, za pomocí váhy, rozdělte na 6 stejně velkých dílků. Vytvarujte placku, kterou dejte na plech s pečícím papírem a nechte pod utěrkou kynout ještě 20 minut.
Na nakynuté placky dejte trochu rozpůlených ostružin a nadrobený kozí sýr. Vše potřete chilli mashem Orange Habanero.
3 Takto připravené placky dejte do rozpálené trouby na 220 °C péct 15 minut.
4 Jakmile jsou placky upečené, nechte je chvíli vychladnout a poté je zakápněte medem, posypte solí a nasekaným tymiánem.
Focaccia se skvěle hodí k vínu, nebo na tak na chuť.
- Použité chilli
- na potření chilli mash Orange Habanero mash
- Ingredience
- 550 g hladké mouky
- 30 g droždí
- 300 ml vlažné vody
- 70 g olivového oleje
- 1 lžička soli
- 120 g ostružin
- 120 g kozího sýra
- Na dokončení
- med
- hrubozrnná sůl
- snítka tymiánu
- Počet porcí 4
- Doba přípravy 40 min
- Doba vaření 15 min