Potřebujete poradit?      tel  +420 460 003 583     posta  eshop@thechillidoctor.cz

Skořicoví šneci

Skořicoví šneci

Postup

1 V míse od robota si smíchejte máslo, cukr, sůl, mléko a nadrobenou kvasnici. Do smíchané směsi poté postupně přidávejte prosátou mouku a vše nechte robotem promíchat do krásného těsta. Hotové těsto v míse přikryjte utěrkou a dejte na teplé místo na 1 hodinu kynout, těsto zdvojnásobí svůj objem.
2 Během kynutí těsta si připravte náplň. V míse si smíchejte rozpuštěné máslo, cukr, mletou skořici a chilli vločky Ancho. Hotovou náplň nechte trochu zatuhnout do lednice. Bude se pak lépe roztírat na těsto.
3 Poté, co je těsto nakynuté, si jej vyložte na pomoučněný vál a rukama ještě propracujte. Rozválejte těsto na placku zhruba 3 mm tlustou. Hotovou placku potřete připravenou náplní. Těsto smotejte do rolády a ostrým nožem nakrájejte na šneky zhruba 4 cm široké. A vložte do nádoby vytřené máslem.
4 Šneky potřete rozšlehaným vajíčkem a dejte péct do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte je zhruba 20 minut. Hotové je dejte vychladnout. Servíruje zalité javorovým sirupem a posypané chilli vločkami Ancho.
  • Použité chilli
  • 1 lžíce chilli Ancho vloček
  • Ingredience
  • 150 g rozpuštěného másla
  • 50 g cukru
  • špetka soli
  • 250 ml mléka v pokojové teplotě
  • 30 g kvasnic
  • 450 g proseté hladké mouky
  • Náplň
  • 120 g rozpuštěného másla
  • 120 g cukru
  • 10 g mleté skořice
  • 1 lžíce chilli ancho vloček
  • Na potření
  • 1 vyšlehané vejce
  • Finalizace
  • Chilli vločky na posypání
  • javorový sirup na polití
  • čokoládová srdíčka
  • Počet porcí 4
  • Doba přípravy 30 min
  • Doba vaření 20 min

Koupíte u nás

RYCHLÁ DOPRAVA

Odesíláme do 24h.

200 000 +

Spokojených zákazníků

DOPRAVA ZDARMA

U objednávek nad 1 000 Kč

BONUSOVÝ PROGRAM

Dárky k vašemu nákupu