
Postup
1 V míse od robota si smíchejte máslo, cukr, sůl, mléko a nadrobenou kvasnici. Do smíchané směsi poté postupně přidávejte prosátou mouku a vše nechte robotem promíchat do krásného těsta. Hotové těsto v míse přikryjte utěrkou a dejte na teplé místo na 1 hodinu kynout, těsto zdvojnásobí svůj objem.
2 Během kynutí těsta si připravte náplň. V míse si smíchejte rozpuštěné máslo, cukr, mletou skořici a chilli vločky Ancho. Hotovou náplň nechte trochu zatuhnout do lednice. Bude se pak lépe roztírat na těsto.
3 Poté, co je těsto nakynuté, si jej vyložte na pomoučněný vál a rukama ještě propracujte. Rozválejte těsto na placku zhruba 3 mm tlustou. Hotovou placku potřete připravenou náplní. Těsto smotejte do rolády a ostrým nožem nakrájejte na šneky zhruba 4 cm široké. A vložte do nádoby vytřené máslem.
4 Šneky potřete rozšlehaným vajíčkem a dejte péct do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte je zhruba 20 minut.
Hotové je dejte vychladnout. Servíruje zalité javorovým sirupem a posypané chilli vločkami Ancho.
- Použité chilli
- 1 lžíce chilli Ancho vloček
- Ingredience
- 150 g rozpuštěného másla
- 50 g cukru
- špetka soli
- 250 ml mléka v pokojové teplotě
- 30 g kvasnic
- 450 g proseté hladké mouky
- Náplň
- 120 g rozpuštěného másla
- 120 g cukru
- 10 g mleté skořice
- 1 lžíce chilli ancho vloček
- Na potření
- 1 vyšlehané vejce
- Finalizace
- Chilli vločky na posypání
- javorový sirup na polití
- čokoládová srdíčka
- Počet porcí 4
- Doba přípravy 30 min
- Doba vaření 20 min