Potřebujete poradit?      tel  +420 460 003 583     posta  eshop@thechillidoctor.cz

Schované srdce

Schované srdce

Postup

1 Nejprve začněte červeným těstem. Máslo pokojové teploty si vyšlehejte do husté pěny a poté do něj začněte postupně zašlehávat všechen cukr. Jakmile je cukr zapracovaný v másle, začněte postupně přidávat vejce a za stálého šlehání je zapracujte do těsta. Poté, co budete mít připravenou krásně hustou máslovou směs, si připravte suchou směs. Do hladké mouky dejte kypřící prášek, jedlou sodu, sůl a chilli prášek Ancho. Smíchejte a prosejte do máslové směsi. Vše důkladně promíchejte a nakonec přidejte do těsta vlažnou vodu, vanilkový extrakt a červené barvivo. Vymíchané těsto nalijte na menší plech vyložený pečícím papírem a pečte v předehřáté troubě na 180 °C 25 minut. Po upečení dejte hotové těsto vychladnout. Poté, co je těsto studené, si z něj vykrájejte větší formičkou srdíčka
2 Následně si připravte bílé těsto. Postupujte úplně stejně jako u červeného, jen nepřidávejte chilli a barvivo. Část bílého těsto dejte do pečící formy (30x11x 9 cm) vyložené pečícím papírem. Na spodní vrstvu bílého těsta vyskládejte podélně co nejvíce srdíček. Na poskládaná srdíčka poté nalijte zbytek těsta, urovnejte a dejte péct do předehřáté trouby na 180 °C cca 35 minut. Po upečení dejte chlebíček vychladnout. Během chladnutí si připravte čokoládovou polevu. Do rendlíku si nalámejte na malé kousky čokoládu a zalijte ji šlehačkou. Na mírném plameni stále míchejte a čekejte, až se všechna čokoláda ve šlehačce rozpustí. Hotovou polevu nalijte rovnoměrně na chlebíček a dozdobte nasekanými pistáciemi a lyofilizovanými malinami. Hotový chlebíček dejte do lednice a nechte polevu ztuhnout. Před podáváním nakrájejte nahřátým nožem a odhalte srdíčko schované v dezertu.
  • Použité chilli
  • 2 lžíce chilli Ancho prášku
  • Těsto červené
  • 180 g másla pokojové teploty
  • 180 g cukru krupice
  • 3 vajíčka
  • 180 g hladké mouky
  • 1 lžíce kypřícího prášku do pečiva
  • ½ lžičky jedlé sody
  • ¼ lžičky soli
  • 3 lžíce vlažné soli
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 20 g červeného potravinářského barviva
  • Těsto bílé
  • 180 g másla pokojové teploty
  • 180 g cukru krupice
  • 3 vajíčka
  • 180 g hladké mouky
  • 1 lžička kypřícího prášku do pečiva
  • ½ lžičky jedlé sody
  • ¼ lžičky soli
  • 3 lžíce vlažné vody
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • Čokoládová poleva
  • 200 g 70% čokolády
  • 250 ml 33% šlehačky
  • Na ozdobu
  • nasekané pistácie
  • lyofilizované maliny
  • Počet porcí 4
  • Doba přípravy 60 min
  • Doba vaření 60 min

RYCHLÁ DOPRAVA

Odesíláme do 24h.

200 000 +

Spokojených zákazníků

DOPRAVA ZDARMA

U objednávek nad 1 000 Kč

BONUSOVÝ PROGRAM

Dárky k vašemu nákupu