
Postup
1 Nejprve začněte červeným těstem. Máslo pokojové teploty si vyšlehejte do husté pěny a poté do něj začněte postupně zašlehávat všechen cukr. Jakmile je cukr zapracovaný v másle, začněte postupně přidávat vejce a za stálého šlehání je zapracujte do těsta. Poté, co budete mít připravenou krásně hustou máslovou směs, si připravte suchou směs.
Do hladké mouky dejte kypřící prášek, jedlou sodu, sůl a chilli prášek Ancho. Smíchejte a prosejte do máslové směsi. Vše důkladně promíchejte a nakonec přidejte do těsta vlažnou vodu, vanilkový extrakt a červené barvivo. Vymíchané těsto nalijte na menší plech vyložený pečícím papírem a pečte v předehřáté troubě na 180 °C 25 minut.
Po upečení dejte hotové těsto vychladnout.
Poté, co je těsto studené, si z něj vykrájejte větší formičkou srdíčka
2 Následně si připravte bílé těsto. Postupujte úplně stejně jako u červeného, jen nepřidávejte chilli a barvivo.
Část bílého těsto dejte do pečící formy (30x11x 9 cm) vyložené pečícím papírem. Na spodní vrstvu bílého těsta vyskládejte podélně co nejvíce srdíček.
Na poskládaná srdíčka poté nalijte zbytek těsta, urovnejte a dejte péct do předehřáté trouby na 180 °C cca 35 minut.
Po upečení dejte chlebíček vychladnout.
Během chladnutí si připravte čokoládovou polevu. Do rendlíku si nalámejte na malé kousky čokoládu a zalijte ji šlehačkou. Na mírném plameni stále míchejte a čekejte, až se všechna čokoláda ve šlehačce rozpustí.
Hotovou polevu nalijte rovnoměrně na chlebíček a dozdobte nasekanými pistáciemi a lyofilizovanými malinami.
Hotový chlebíček dejte do lednice a nechte polevu ztuhnout.
Před podáváním nakrájejte nahřátým nožem a odhalte srdíčko schované v dezertu.
- Použité chilli
- 2 lžíce chilli Ancho prášku
- Těsto červené
- 180 g másla pokojové teploty
- 180 g cukru krupice
- 3 vajíčka
- 180 g hladké mouky
- 1 lžíce kypřícího prášku do pečiva
- ½ lžičky jedlé sody
- ¼ lžičky soli
- 3 lžíce vlažné soli
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 20 g červeného potravinářského barviva
- Těsto bílé
- 180 g másla pokojové teploty
- 180 g cukru krupice
- 3 vajíčka
- 180 g hladké mouky
- 1 lžička kypřícího prášku do pečiva
- ½ lžičky jedlé sody
- ¼ lžičky soli
- 3 lžíce vlažné vody
- 1 lžička vanilkového extraktu
- Čokoládová poleva
- 200 g 70% čokolády
- 250 ml 33% šlehačky
- Na ozdobu
- nasekané pistácie
- lyofilizované maliny
- Počet porcí 4
- Doba přípravy 60 min
- Doba vaření 60 min