
Postup
1 V hrnci si rozpalte olivový olej a orestujte na něm na kostky nakrájenou mrkev. Jakmile je mrkev hotová, přidejte na kostky nakrájenou cibuli a nechte jí zesklovatět.
K zelenině poté přidejte bílé suché víno a nechte jej svařit, aby se odpařil všechen alkohol. Promíchejte a přidejte na kostky nakrájené brambory.
Podlijte vývarem, přidejte sekaná rajčata, na kostky nakrájený řapíkatý celer, sůl a jednu celou chilli papričku Aji Amarillo.
2 Promíchejte, přiklopte a vařte, dokud nebude všechna zelenina hotová.
Jakmile je zelenina vařená, přidejte na závěr na kousky nakrájeného lososa a jen krátce povařte. Část vařeného lososa si odeberte bokem, použijete ho při servírování.
Takto hotovou polévku rozmixujte dohladka.
Na závěr přidejte smetanu. Promíchejte a servírujte s opečenými krutonky z rohlíku.
- Použité chilli
- 1 celá chilli paprička Aji Amarillo
- Ingredience
- 3 lžíce olivového oleje
- 3 mrkve
- 1 větší cibule
- 4 řapíkaté cibule
- 200 ml bílého suchého vína
- 3 brambory
- 400 g sekaných rajčat
- 1,5 l zeleninového vývaru
- 600 g lososa
- sůl
- 200 g 33% smetany
- rohlík na krutonky
- Na ozdobu
- limeta, smetana nebo čerstvý kopr
- Počet porcí 4
- Doba přípravy 20 min
- Doba vaření 60 min