
Postup
1 Vnitřek avokáda si dejte do misky a za pomocí vidličky ho rozmačkejte na kaši. Přidejte nadrobno pokrájenou červenou cibuli, šťávu z limetky, hrst nasekaného koriandru, nakrájené rajče, nadrobno nakrájenou jalapeños papričku, sůl, pepř a vše důkladně smíchejte. Do guacamole přidejte pecky z avokáda, směs vám tak nezhnědne. Dejte do lednice vychladnout.
2 Kuřecí maso si rozdělte na větší kousky a v míse je smíchejte s olejem, práškem chilli Chipolte, prolisovaným česnekem, římským kmínem, solí a pepřem. Maso nechte 10 minut marinovat. Poté plátky masa na sucho smažte na pánvi z každé strany. Maso pak nakrájejte na malé kostičky.
3 Na pánvi po kuřecím masu orestujte červenou a žlutou papriku s červenou cibulí. Stačí krátce, jen aby paprika s cibulí změkla. Zeleninu poté smíchejte s kousky kuřecího masa
4 Na jednu polovinu kukuřičné tortilly dejte zeleninovou směs s kuřecím masem, posypejte čedarem a dejte na několik minut opéct na pánev z každé strany. Hotovou tortillu rozkrojte na tři trojúhelníky a podávejte s guacamole.
- Použité chilli
- 1 lžíčka Chipotle prášku
- Ingredience
- 2 ks avodáka
- 2 ks červená cibule
- 1 špetka šťávy z limety
- 1 hrst koriandru
- 1 ks jalapenos papričky
- 1 ks rajče
- 2 špetka soli
- 2 špetka pepře
- 400 g kuřecích prsou
- 40 ml oleje
- 1 stroužek česneku
- 1 špetka římského kmínu
- 1 ks kukuřičné tortilly
- 1 ks červené papriky
- 1 ks žlutá paprika
- 200 g čedaru
- Počet porcí 1
- Doba přípravy 20 min
- Doba vaření 30 min