
Postup
1 Cibuli a česnek pokrájíme nadrobno. Do kastrolu nalijeme trochu oleje obojí na něm orestujeme dorůžova. Přidáme mleté maso s římským kmínem a vařečkou jej oddělujeme od sebe a opékáme. Když se vysmahne všechna puštěná šťáva, okořeníme maso paprikou a ještě chvilku opékáme.
2 Zalijeme vývarem, promícháme, přiklopíme pokličkou a 25 minut povaříme. Pak přidáme rajčata a na kousky pokrájenou papriku, dochutíme solí, oreganem a chilli a vaříme ještě tak 5 minut. Přidáme fazole a kostičku hořké čokolády a vaříme další 2 minutky. Promícháme a servírujeme. Na talířích ozdobíme koriandrem.
3 V mezičase si připravíme sýrové chipsy. Sýr nastrouháme na jemném struhadle a navrstvíme jej na pečící papír do souvislé placky. Vložíme do trouby a pečeme při 190 st. C dozlatava. Upečený sýr necháme zchladnout a nalámeme na kusy.
- Použité chilli
- 1 lžička Scotch Bonnet prášku
- Ingredience
- 400 g mletého hovězího masa
- 400 g drcených rajčat v plechovce
- 250 g uvařených červených fazolí
- 3 stroužky česneku
- 1 ks cibule
- 0,5 l hovězího vývaru
- 1 ks červené papriky
- 1 lžíce uzené papriky
- 1 kostička hořké čokolády
- 1 lžička oregána
- 1 lžička římského kmínu
- 1 špetka soli
- 1 lžička oleje
- 1 špetka koriandru
- 100 g čedaru
- Počet porcí 4
- Doba přípravy 30 min
- Doba vaření 45 min