Potřebujete poradit?      tel  +420 702 708 980     posta  eshop@thechillidoctor.cz

Plněná rajčata

Plněná rajčata

Postup

1 Bulgur zalijte 200 ml horké vody, přidejte trošku soli a nechte odstát. Rajčata omyjte a odřízněte vršky. Pomocí lžičky vydlabejte dužinu rajčat a tu vložte do plechu, kde budete péct rajčata. V míse smíchejte mleté maso, najemno nakrájenou cibulku, nasekanou petrželku, lžíci hrubozrnné hořčice s chilli Scorpion Moruga a lžíci Red Jalapeño chilli mashe. Vše důkladně promíchejte. Do směsi přidejte parmezán, hotový bulgur, sůl, pepř a znovu důkladně promíchejte. Hotovou směsí naplňte všechna rajčata, dejte na ně odříznuté vršky a vložte do trouby. Rajčata pečte na 180 °C alespoň 1,5 hodiny. Můžete je péct i déle, chutˇ bude výraznější. Pokud chcete rajčata péct déle, pečte je na nižší teplotu cca 160 °C. Hotová rajčata podávejte ihned po upečení. Dají se servírovat jako předkrm nebo jako hlavní chod. Bylinkovou bagetu si připravíte jednoduše tak, že její plátky rozpečete v topinkovači nebo na pánvi. Na ještě horké bagety položíte kousek másla a zasypete je směsí nasekaných bylinek. Ještě osolíte a můžete ihned servírovat s rajčaty.
  • Použité chilli
  • 1 lžíce hrubozrnné hořčice s chilli Scorpion Moruga
  • 1 lžíce Red Jalapeño chilli mashe
  • Ingredience
  • 16 velkých rajčat
  • 500 g mletého hovězího masa
  • 100 g bulguru
  • cibule
  • hrst nasekané petržele
  • 60 g sýru Parmareggio reggiano
  • sůl, pepř
  • Na bagetku
  • 2 bagety
  • máslo
  • nasekané bylinky (tymián, oregano, pažitka)
  • sůl
  • Počet porcí 4
  • Doba přípravy 30 min
  • Doba vaření 90 min

RYCHLÁ DOPRAVA

Odesíláme do 48 hod.

100 000 +

Spokojených zákazníků

DOPRAVA ZDARMA

U objednávek nad 2 000 Kč

BONUSOVÝ PROGRAM

Dárky k vašemu nákupu