
Postup
1 Bulgur zalijte 200 ml horké vody, přidejte trošku soli a nechte odstát.
Rajčata omyjte a odřízněte vršky. Pomocí lžičky vydlabejte dužinu rajčat a tu vložte do plechu, kde budete péct rajčata.
V míse smíchejte mleté maso, najemno nakrájenou cibulku, nasekanou petrželku, lžíci hrubozrnné hořčice s chilli Scorpion Moruga a lžíci Red Jalapeño chilli mashe.
Vše důkladně promíchejte. Do směsi přidejte parmezán, hotový bulgur, sůl, pepř a znovu důkladně promíchejte.
Hotovou směsí naplňte všechna rajčata, dejte na ně odříznuté vršky a vložte do trouby.
Rajčata pečte na 180 °C alespoň 1,5 hodiny. Můžete je péct i déle, chutˇ bude výraznější. Pokud chcete rajčata péct déle, pečte je na nižší teplotu cca 160 °C.
Hotová rajčata podávejte ihned po upečení. Dají se servírovat jako předkrm nebo jako hlavní chod.
Bylinkovou bagetu si připravíte jednoduše tak, že její plátky rozpečete v topinkovači nebo na pánvi. Na ještě horké bagety položíte kousek másla a zasypete je směsí nasekaných bylinek. Ještě osolíte a můžete ihned servírovat s rajčaty.
- Použité chilli
- 1 lžíce hrubozrnné hořčice s chilli Scorpion Moruga
- 1 lžíce Red Jalapeño chilli mashe
- Ingredience
- 16 velkých rajčat
- 500 g mletého hovězího masa
- 100 g bulguru
- cibule
- hrst nasekané petržele
- 60 g sýru Parmareggio reggiano
- sůl, pepř
- Na bagetku
- 2 bagety
- máslo
- nasekané bylinky (tymián, oregano, pažitka)
- sůl
- Počet porcí 4
- Doba přípravy 30 min
- Doba vaření 90 min