
Postup
1 Bagety si rozdělte na dvě poloviny a vydlabejte vnitřek bagety, aby vám zůstala jen kůrka.
Do mísy si dejte nadrobno nakrájenou šalotku, kostky mozzarella sýra, strouhaný cheddar, tvarohový sýr, pepř, tymián a vše důkladně promíchejte.
2 Do jedné z polovin vydlabané bagety dejte plátky slaniny a sýrovou směs. Na sýrovou směs naskládejte nakládané jalapeños papričky a přiklopte druhou polovinou bagety. Bagetu si nakrájejte na proužky a poté ji přendejte na alobal. Bagetu pomažte rozpuštěným máslem, které smícháte s chilli Trinidad Scorpion Moruga, zabalte do alobalu a dejte péct do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte 20 minut.
3 Po upečení bagetu servírujte ihned, dokud je teplá a sýr se krásně táhne.
Bagetu si ještě můžete potřít zakysanou smetanou a servírovat s jalapeños papričkami z nálevu.
- Použité chilli
- 2 lžičky Trinidad Scorpion Moruga prášek
- 1 sklenice nakrájené jalapeños papričky v nálevu
- Ingredience
- 2 ks šalotky
- 150 g sýru mozzarella
- 150 g sýru cheddar
- 200 g tvarohového sýru
- 1 špetka pepře
- 1 špetka tymiánu
- 150 g slaniny
- 50 g rozpuštěného másla
- Počet porcí 2
- Doba přípravy 20 min
- Doba vaření 20 min