
Postup
1 Ve větším hrnci se silným dnem si rozpalte olivový olej a nechte na něm zpěnit nadrobno nakrájenou cibulku. Poté přidejte na kostičky nakrájenou papriku a nechte ji lehce změknout. Osolte a ještě chvíli restujte, aby se odpařilo co největší množství vody ze zeleniny.
2 K cibuli a paprice přidejte mleté hovězí maso a zprudka ho orestujte. Přidejte hrubozrnnou hořčici, sojovou omáčku, rajčatové pyré, chilli masch Red Tabasco, pepř a vše promíchejte
3 Směs nechte zhruba 2-3 hodiny probublávat v odkrytém hrnci na střední stupeň, aby se směs zredukovala a odpařilo se co největší množství vody. Vznikne vám tak hustá chuťově bohatá směs na topinky.
Nakonec ke směsi přidejte hrst nasekaného koriandru a prolisovaný česnek.
V případě potřeby můžete ještě dochutit solí pepřem a přiostřit chilli maschem.
4 Promíchejte a ještě horké dejte do sterilizovaných zavařovacích sklenic. Sklenice uzavřete a otočte víčkem dolů. Teplem se víčko zatáhne a směs vám takto ve sklenici vydrží i dva roky.
Servírujte na topince potřené česnekem. Posypeme strouhaným čedarem a dozdobte papričkami Jalapeños.
Topinky také můžete zapéct v troubě zhruba 1 minutu na funkci gril při teplotě 200 °C . Sýr se na topince krásně rozpustí.
Ingredience
- Použité chilli
- 4 lžíce Red Tabasco chilli mash
- Ingredience
- 3 lžíce olivového oleje
- 2 cibule
- 3 červené papriky
- 800 g mletého hovězího masa
- 150 g hrubozrnné hořčice
- 2 lžíce sójové omáčky
- 5 stroužků česneku
- 750 g kvalitního rajčatového protlaku
- sůl
- pepř
- hrst nasekaného koriandru
- plátky chleba
- česnek na potření topinky
- strouhaný čedar
- nakládané Jalapeños papričky