Potřebujete poradit?      tel  +420 460 003 583     posta  eshop@thechillidoctor.cz

Pikantní masové koule

Pikantní masové koule

Postup

1 Cibuli nakrájíme na velmi maličké kousky a necháme zesklovatět na trošce oleje. Pak jí přidáme k masu. Osolíme, zasypeme strouhankou a přidáme vejce. Vše důkladně promísíme. Směs rozdělíme na 8 dílů a utvoříme větší koule.
2 Cibuli nakrájíme na proužky, česnek rozdrtíme plochou nože a posekáme. Do zapékací misky nalijeme trošku oleje a zasypeme cibulí a česnekem. Papriky omyjeme a nakrájíme také na proužky. Navrstvíme je na cibuli. Rajčatové pyré smícháme s tymiánem, trochou chilli prášku Bird's eye, soli a půl deckou vody. Omáčkou zalijeme papriky a navrch rozložíme masové koule.
3 Vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C a pečeme cca 35 minut. Tortilla placky rozkrájíme na trojúhelníčky a nasucho z obou stran opečeme na suché pánvi.
  • Použité chilli
  • 1 lžíce Bird´s eye prášku
  • Ingredience
  • 600 g mletého hovězího masa
  • 5 lžic strouhanky
  • 1 ks malé cibule
  • 1 ks vejce
  • 1 špetka soli
  • 1 lžička oleje
  • Papriková směs
  • 600 g rajčatového pyré
  • 2 ks červených paprik
  • 2 ks zelených paprik
  • 2 ks žluté papriky
  • 2 stroužky česneku
  • 1 ks cibule
  • 1 špetka tymiánu
  • 1 špetka soli
  • 1 lžíce oleje
  • 4 ks tortilla placky
  • Počet porcí 4
  • Doba přípravy 20 min
  • Doba vaření 30 min

RYCHLÁ DOPRAVA

Odesíláme do 24h.

200 000 +

Spokojených zákazníků

DOPRAVA ZDARMA

U objednávek nad 1 000 Kč

BONUSOVÝ PROGRAM

Dárky k vašemu nákupu