
Postup
1 Dip si uděláme tak, že v misce smícháme zakysanou smetanu, řecký jogurt, citronovou kůru, citronovou šťávu, mletý česnek, olivový olej, sůl a čerstvě namletý pepř. Dáme do lednice a necháme vychladnout.
2 Nastrouháme cukety, najemno nakrájíme jarní cibulku, nasekáme čerstvou mátu a koriandr, namačkáme česnek a přidáme birds eye prášek. Tyto ingredience dáme do velké misky, přidáme mletý kmín a sůl. Rukama zapracujeme mleté maso a vše důkladně promícháme.
3 Rukama tvarujeme karbanátky. Pozor, protože karbanátky budou mít poněkud vlhkou konzistenci, manipulace s nimi může být trochu obtížná.
4 Na pánvi na středním ohni rozehřejeme 3 lžíce rostlinného oleje. Karbanátky smažíme zhruba 5 minut z každé strany. Karbanátky chceme osmažené do hněda, ale zároveň chceme, aby byly hotové i zevnitř. Pokud karbanátky budou hnědnout moc rychle, snižte teplotu.
5 Po dodělání první várky dáme karbanátky do nádoby vyložené papírovým ubrouskem nebo je můžeme dát do trouby na 80 °C, aby karbanátky zůstaly teplé.
6 Podáváme ihned s vychlazeným dipem.
- Použité chilli papričky
- 1/2 lžičky Birds Eye prášku
- Na karboše
- 450 gramů mletého krůtího masa
- 2 ks středně velké cibule
- 3 ks jarní cibulky
- 2 lžíce čerstvé máty
- 2 lžíce čerstvého koriandru
- 1 storužek česneku
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mořské soli
- 1/2 lžička pepře
- 1/2 lžičky birds eye prášku
- 3 lžíce rostlinného oleje
- Na dip budeme potřebovat
- 60 gramů zakysané smetany
- 80 gramů řeckého jogurtu
- 1 lžička citrónové kůry
- 1 lžíce citrónové šťávy
- 1/2 lžičky česneku
- 2 lžičky olivového oleje
- 1/4 lžičky soli
- špetka pepře
- Počet porcí 8
- Doba přípravy 25 min
- Doba vaření 25 min