
Postup
1 Ve velké pánvi (nejlépe vok), si rozpalte olivový olej a nechte na něm zesklovatět cibuli. Pak přidejte na menší kostky nakrájenou papriku a znovu vše orestujte zhruba 5 minut. Poté přidejte prolisovaný česnek a jen krátce ho restujte, aby se v jídle rozvoněl. Přidejte rýži, kterou neproplachujte, a nechte ji v pánvi restovat. Vše nakonec zalijte rajčatovou omáčkou s teplou vodou.
2 Směs osolte, opepřete a přidejte lžíci chilli vloček Birds eye. Pánev přiklopte poklicí a nechte vše vařit, dokud nebude rýže měkká. Může to trvat zhruba 30 minut. V případě potřeby můžete nalít ještě trochu vody.
3 Ke konci vaření přidejte krevety a nechte je ve směsi ještě zhruba 10 minut vařit.
4 Při servírování zakápněte šťávou z limetky a posypejte nastrouhaným cheddarem.
- Použité chilli
- 1 lžíce Birds eye chilli vloček
- Ingredience
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 ks větší cibule
- 2 ks žluté papriky
- 3 stroužky česneku
- 200 g dlouhozrnné rýže
- 800 g rajčatové omáčky
- 200 ml vody
- 1 špetka soli
- 1 špetka pepře
- 250 g krevet (bez krunýře a vařené)
- 1 hrst našekaného koriandru
- ½ štáva z limetky
- 1 hrst cheddaru na posypání
- Počet porcí 2
- Doba přípravy 20 min
- Doba vaření 45 min