Potřebujete poradit?      tel  +420 460 003 583     posta  eshop@thechillidoctor.cz

Pikantní krevety

Pikantní krevety

Postup

1 Ve velké pánvi (nejlépe vok), si rozpalte olivový olej a nechte na něm zesklovatět cibuli. Pak přidejte na menší kostky nakrájenou papriku a znovu vše orestujte zhruba 5 minut. Poté přidejte prolisovaný česnek a jen krátce ho restujte, aby se v jídle rozvoněl. Přidejte rýži, kterou neproplachujte, a nechte ji v pánvi restovat. Vše nakonec zalijte rajčatovou omáčkou s teplou vodou.
2 Směs osolte, opepřete a přidejte lžíci chilli vloček Birds eye. Pánev přiklopte poklicí a nechte vše vařit, dokud nebude rýže měkká. Může to trvat zhruba 30 minut. V případě potřeby můžete nalít ještě trochu vody.
3 Ke konci vaření přidejte krevety a nechte je ve směsi ještě zhruba 10 minut vařit.
4 Při servírování zakápněte šťávou z limetky a posypejte nastrouhaným cheddarem.
  • Použité chilli
  • 1 lžíce Birds eye chilli vloček
  • Ingredience
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 ks větší cibule
  • 2 ks žluté papriky
  • 3 stroužky česneku
  • 200 g dlouhozrnné rýže
  • 800 g rajčatové omáčky
  • 200 ml vody
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
  • 250 g krevet (bez krunýře a vařené)
  • 1 hrst našekaného koriandru
  • ½ štáva z limetky
  • 1 hrst cheddaru na posypání
  • Počet porcí 2
  • Doba přípravy 20 min
  • Doba vaření 45 min

Koupíte u nás

RYCHLÁ DOPRAVA

Odesíláme do 24h.

200 000 +

Spokojených zákazníků

DOPRAVA ZDARMA

U objednávek nad 1 000 Kč

BONUSOVÝ PROGRAM

Dárky k vašemu nákupu