
Postup
1 Začneme tím, že si připravíme veškeré ingredience, protože samotné vaření bude velmi rychlé. Prostě si nadrobno nakrájíme cibuli, česnek oloupeme, rozmáčkneme plochou nože a rozsekáme.
2 Lahůdkovou cibulku a mrkev omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kolečka. Rajčátka nakrojíme do křížku, spaříme vroucí vodou a oloupeme. Nakrájíme je na kousky. Pokud jsou víc šťavnaté, odstraníme jim semínka. Maso otřeme vlhkým ubrouskem a nakrájíme na kostky. Květák omyjeme a rozebereme na růžičky. Zázvor oloupeme a nakrájíme na droboučké kousky.
3 Když máme vše nachystáno, proplácheme rýži, doplníme jí jeden a půl násobkem vody čisté, osolíme a uvaříme doměkka. Nejdřív na silnější teplotu a když začne vařit, teplotu zmírníme. Vaření bude trvat cca 12 minut.
4 Ve větší pánvi rozehřejeme trochu oleje a dosklovata na něm orestujeme cibuli. Přidáme česnek a po chvilce římský kmín a zázvor. Přihodíme mrkev a květák a restujeme. Okořeníme kari kořením, přidáme maso. Chvilku opékáme a zalijeme troškou vývaru a kokosovým mlékem. Přivedeme k varu.
5 Přidáme špenát, lahůdkovou cibulku, rajčata a dusíme. Okořeníme chilli granulemi Aleppo, solí a troškou limetové štávy. Ještě chvíli podusíme, až se chutě pěkně propojí a omáčka trošičku zahoustne.
- Použité chilli
- 1 lžíce Aleppo granule
- Ingredience
- 500 g krůtích řízků
- 500 ml kokosového mléka
- 1/2 ks květáků
- 130 g mraženého špenátu
- 100 ml hovězího vývaru
- 6 ks rajčat
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce kari koření
- 1 ks cibule
- 1 ks lahůdkové cibulky
- 1 ks mrkve
- 1 lžička strouhaného zázvoru
- 1 lžička římského kmínu
- 1 špetka limetové šťávy
- 1 špetka soli
- 1 špetka sezamového oleje
- 1 hrnet jasmínové rýže
- 1 špetka čerstvého koriandru
- Počet porcí 4
- Doba přípravy 30 min
- Doba vaření 20 min