
Postup
1 Do menšího hrnce si dejte chilli masch Aji Amarillo, nastrouhaný zázvor, prolisovaný česnek, jablečnou šťávu, kečup, chilli hořčici Creamy Mustard Habanero, kokosový cukr a olivový olej. Vše promíchejte a nechte svařit do zhoustnutí (přibližně 10 minut).
Žebra z obou stran osolte a potřete marinádou. Marinovaná žebra dejte na plech a zakryjte alobalem. Pak je dejte do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte přibližně dvě hodiny. V průběhu pečení žebra polévejte šťávou, která se při pečení vytvoří.
Jakmile jsou žebra pečená a maso jde dobře od kosti, potřete je zbytkem marinády a dejte na gril. Nechte je grilovat z obou stran zhruba pět minut. Případně použijte funkci gril ve vaší troubě.
Mezitím si připravte jogurtový dip. Prolistujte česnek do jogurtu, přidejte sůl, pepř a nasekaný tymián. Dip nechte v lednici odležet.
Hotová žebra naporcujte a podávejte s čerstvým chlebem, zeleninou, chilli hořčicí a jogurtovým dipem.
- Použité chilli
- 5 lžic chilli masche Aji Amarillo
- 1 lžíce chilli hořčice Creamy Mustard Habanero
- Marináda
- 2 stroužka nastrouhaného zázvoru
- 2 stroužky česneku
- 100 ml jablečné šťávy
- 2 lžíce kečupu
- 50 g kokosového cukru
- 3 lžíce olivového oleje
- Maso
- 2 ks vepřových žeber na grilování
- sůl
- Jogurtový dip
- 400 g bílého jogurtu
- stroužek česneku
- snítka čerstvého tymiánu
- sůl, pepř
- Počet porcí 2
- Doba přípravy 30 min
- Doba vaření 140 min