Potřebujete poradit?      tel  +420 910 880 843     posta  eshop@thechillidoctor.cz

Pikantní grilovaná žebra

Pikantní grilovaná žebra

Postup

1 Do menšího hrnce si dejte chilli masch Aji Amarillo, nastrouhaný zázvor, prolisovaný česnek, jablečnou šťávu, kečup, chilli hořčici Creamy Mustard Habanero, kokosový cukr a olivový olej. Vše promíchejte a nechte svařit do zhoustnutí (přibližně 10 minut). Žebra z obou stran osolte a potřete marinádou. Marinovaná žebra dejte na plech a zakryjte alobalem. Pak je dejte do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte přibližně dvě hodiny. V průběhu pečení žebra polévejte šťávou, která se při pečení vytvoří. Jakmile jsou žebra pečená a maso jde dobře od kosti, potřete je zbytkem marinády a dejte na gril. Nechte je grilovat z obou stran zhruba pět minut. Případně použijte funkci gril ve vaší troubě. Mezitím si připravte jogurtový dip. Prolistujte česnek do jogurtu, přidejte sůl, pepř a nasekaný tymián. Dip nechte v lednici odležet. Hotová žebra naporcujte a podávejte s čerstvým chlebem, zeleninou, chilli hořčicí a jogurtovým dipem.
  • Použité chilli
  • 5 lžic chilli masche Aji Amarillo
  • 1 lžíce chilli hořčice Creamy Mustard Habanero
  • Marináda
  • 2 stroužka nastrouhaného zázvoru
  • 2 stroužky česneku
  • 100 ml jablečné šťávy
  • 2 lžíce kečupu
  • 50 g kokosového cukru
  • 3 lžíce olivového oleje
  • Maso
  • 2 ks vepřových žeber na grilování
  • sůl
  • Jogurtový dip
  • 400 g bílého jogurtu
  • stroužek česneku
  • snítka čerstvého tymiánu
  • sůl, pepř
  • Počet porcí 2
  • Doba přípravy 30 min
  • Doba vaření 140 min

RYCHLÁ DOPRAVA

Odesíláme do 48 hod.

100 000 +

Spokojených zákazníků

DOPRAVA ZDARMA

U objednávek nad 2 000 Kč

BONUSOVÝ PROGRAM

Dárky k vašemu nákupu