
Postup
1 Horizontálně rozkrojíme hamburgerové bulky a rozkrojenou stranou je osmahneme dozlatova na pánvi, asi 2-3 minuty. Bulky přiklopíme, aby zůstaly teplé.
2 Opláchneme rukolu a necháme okapat. Avokádo rozkrojíme, odstraníme pecku, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Koriandr opláchneme, odkrojíme stonky a necháme okapat lístky. Limetku rozkrojíme napůl a česnek rozdrtíme nožem.
3 Kuře vložíme mezi 2 velké kusy potravinové folie a paličkou na maso rozklepeme na zhruba ½ – ¾ cm tloušťku. Maso se snažíme rozklepat rovnoměrně.
4 V hlubokém talíři smícháme mouku s kořením, ¼ lžičky soli a pepřem. V dalším hlubokém talíři vyšleháme 1 vajíčko a v třetím hlubokém talíři budeme mít strouhanku. Maso osolíme, opepříme a obalíme jako řízky (v pořadí: mouka, vejce, strouhanka).
5 Na stejné pánvi, na které jsme opekly hamburgerové bulky, rozpálíme na středně vysokém ohni 2 lžíce olivového oleje. Obalené kuřecí plátky smažíme dozlatova, 3-5 minut z každé strany. Hotové kuře necháme okapat na papírovém ubrousku.
6 Připravíme aji amarillo omáčku: V misce smícháme aji amarillo mash, majonézu, koriandr, šťávu z 1 limetky, česnek, lžíci olivového oleje, ¼ lžičky soli a pepř. Do velké mísy dáme 2 lžíce omáčky (použijeme jako dresink na salát) a zbytek použijeme na sendviče.
7 Do velké mísy s 2 lžícemi omáčky dáme rukolu a promícháme.
8 Rozpůlíme kuřecí prsa a do každé bulky vložíme 2 kousky masa. Pokapeme aji amarillo omáčkou, navrch dáme avokádo a hrstku rukoly. Přiklopíme druhou půlkou bulky.
9 Sendviče servírujeme se zbývající rukolou.
- Použité chilli
- 1 lžička Aji Amarillo mashe
- Ingredience
- 2 bulky na hamburgery
- 1 ks limetky
- 1/2 lžičky mletého koriandru
- 3/4 šálku panko strouanky
- 140 gramů rukoly
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 ks avokáda
- 2 ks kuřecích prsou
- 1/2 lžičky oregána
- 55 gramů majonézy
- 7 gramů koriandru
- 1/2 šálku mouky
- 1 lžička sladké papriky
- vejce na obalování
- olivový olej
- sůl
- pepř
- Počet porcí 2
- Doba přípravy 10 min
- Doba vaření 20 min