Potřebujete poradit?      tel  +420 910 880 843     posta  eshop@thechillidoctor.cz

Pečené vepřové kolínko se zelím

Pečené vepřové kolínko se zelím

Postup

1 Uzené vepřové koleno si dejte do hrnce a zalijte jej vodou. Přidejte kmín, kuličky pepře a nového koření, sůl a pepř. Zaklopte poklicí, přiveďte vodu k varu a vařte 30 minut. Mezitím, co se koleno vaří, si nakrouhejte červené zelí. Nakrouhané zelí zasypte cukrem, zalijte balsamico octem, přidejte mletou skořici a sůl. Vše promíchejte a zelí pomačkejte. Na závěr přidejte nastrouhaná jablka, která se zelím smícháte. Jakmile je koleno vařené, dejte si na plech všechno zelí a položte na něj vařené koleno. Plech vložte do předem vyhřáté trouby na 180 °C a o pečte jej 2 hodiny. Během pečení průběžně promíchejte se zelím
2 Po dvou hodinách plech vyndejte a koleno potřete medem smíchaným s chilli mashem Naga Bhut Jolokia. Potřené koleno vložte zpět do trouby a pečte jej na 200 °C s funkcí horkovzduch ještě 15 minut. Med se krásně rozpustí a udělá na kůži sladkopikantní kůrku. Po upečení koleno naporcujte a podávejte s pečeným zelí, kyselou okurkou a hořčicí.
  • Použité chilli
  • 1 lžička chilli mashe Naga Bhut Jolokia
  • Ingredience
  • 1 větší vepřové uzené koleno
  • 1 lžíce kmínu
  • 10 kuliček celého pepře
  • 5 kuliček nového koření
  • sůl, pepř
  • 1 hlávka červeného zelí
  • 3 lžíce krystalového cukru
  • 3 lžíce balsamico
  • 1 lžíce mleté skořice
  • 3 jablka
  • 3 lžíce medu
  • kyselá okurka + hořčice
  • Počet porcí 2
  • Doba přípravy 20 min
  • Doba vaření 120 min

RYCHLÁ DOPRAVA

Odesíláme do 48 hod.

100 000 +

Spokojených zákazníků

DOPRAVA ZDARMA

U objednávek nad 2 000 Kč

BONUSOVÝ PROGRAM

Dárky k vašemu nákupu