
Postup
1 Uzené vepřové koleno si dejte do hrnce a zalijte jej vodou. Přidejte kmín, kuličky pepře a nového koření, sůl a pepř. Zaklopte poklicí, přiveďte vodu k varu a vařte 30 minut.
Mezitím, co se koleno vaří, si nakrouhejte červené zelí. Nakrouhané zelí zasypte cukrem, zalijte balsamico octem, přidejte mletou skořici a sůl. Vše promíchejte a zelí pomačkejte. Na závěr přidejte nastrouhaná jablka, která se zelím smícháte.
Jakmile je koleno vařené, dejte si na plech všechno zelí a položte na něj vařené koleno. Plech vložte do předem vyhřáté trouby na 180 °C a o pečte jej 2 hodiny. Během pečení průběžně promíchejte se zelím
2 Po dvou hodinách plech vyndejte a koleno potřete medem smíchaným s chilli mashem Naga Bhut Jolokia.
Potřené koleno vložte zpět do trouby a pečte jej na 200 °C s funkcí horkovzduch ještě 15 minut. Med se krásně rozpustí a udělá na kůži sladkopikantní kůrku.
Po upečení koleno naporcujte a podávejte s pečeným zelí, kyselou okurkou a hořčicí.
- Použité chilli
- 1 lžička chilli mashe Naga Bhut Jolokia
- Ingredience
- 1 větší vepřové uzené koleno
- 1 lžíce kmínu
- 10 kuliček celého pepře
- 5 kuliček nového koření
- sůl, pepř
- 1 hlávka červeného zelí
- 3 lžíce krystalového cukru
- 3 lžíce balsamico
- 1 lžíce mleté skořice
- 3 jablka
- 3 lžíce medu
- kyselá okurka + hořčice
- Počet porcí 2
- Doba přípravy 20 min
- Doba vaření 120 min