
Postup
1 V pánvi si na oleji orestujte červenou cibulku do zlatova. Jakmile budete mít cibulku orestovanou, přidejte prolisovaný česnek a ještě chvilku orestujte. Poté přidejte rajčatový protlak, zázvor, mletý pepř, sladkou papriku, chilli prášek Naga Bhut Jolokia, chilli med a vodu. Vše důkladně promíchejte a nechte zhruba 10 minut povařit.
2 Žebra si naporcujte na menší kousky a důkladně je ze všech stran osolte. Potřete je ¾ připravené omáčkou. Žebra nechte 1 hodinu marinovat v lednici.
Jakmile jsou žebra naložená, podlejte je vodou a plech obalte hliníkovou fólii, nebo jej zaklopte víkem.
3 Dejte péct na 4 hodiny do předehřáté trouby na 120 °C. Po upečení, sundejte fólii, žebra pomažte zbylou omáčkou a dejte péct do trouby na 250 °C na 30 minut.
Po upečení podávejte s chlebem, kyselým zelím, okurkou a cherry rajčátkem.
Výpek můžete použít jako omáčku.
- Použité chilli
- 1 lžíce Naga Bhut Jolokia prášeku
- 200 ml chilli medu
- Ingredience
- 2 kg vepřových žeber
- 1 sklenice vody
- 1 špetka soli
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 ks červené cibule
- 3 stroužky česneku
- 190 g rajčatového protlaku
- 1 lžíce sušeného zázvoru
- 1 lžíce mletého pepře
- 1 lžíce sladké papriky
- 200 ml vody
- Počet porcí 2
- Doba přípravy 90 min
- Doba vaření 30 min