Potřebujete poradit?      tel  +420 702 708 980     posta  eshop@thechillidoctor.cz

Pečená žebra

Pečená žebra

Postup

1 V pánvi si na oleji orestujte červenou cibulku do zlatova. Jakmile budete mít cibulku orestovanou, přidejte prolisovaný česnek a ještě chvilku orestujte. Poté přidejte rajčatový protlak, zázvor, mletý pepř, sladkou papriku, chilli prášek Naga Bhut Jolokia, chilli med a vodu. Vše důkladně promíchejte a nechte zhruba 10 minut povařit.
2 Žebra si naporcujte na menší kousky a důkladně je ze všech stran osolte. Potřete je ¾ připravené omáčkou. Žebra nechte 1 hodinu marinovat v lednici. Jakmile jsou žebra naložená, podlejte je vodou a plech obalte hliníkovou fólii, nebo jej zaklopte víkem.
3 Dejte péct na 4 hodiny do předehřáté trouby na 120 °C. Po upečení, sundejte fólii, žebra pomažte zbylou omáčkou a dejte péct do trouby na 250 °C na 30 minut. Po upečení podávejte s chlebem, kyselým zelím, okurkou a cherry rajčátkem. Výpek můžete použít jako omáčku.
  • Použité chilli
  • 1 lžíce Naga Bhut Jolokia prášeku
  • 200 ml chilli medu
  • Ingredience
  • 2 kg vepřových žeber
  • 1 sklenice vody
  • 1 špetka soli
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 ks červené cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 190 g rajčatového protlaku
  • 1 lžíce sušeného zázvoru
  • 1 lžíce mletého pepře
  • 1 lžíce sladké papriky
  • 200 ml vody
  • Počet porcí 2
  • Doba přípravy 90 min
  • Doba vaření 30 min

Videorecept

Koupíte u nás

RYCHLÁ DOPRAVA

Odesíláme do 24 hod.

100 000 +

Spokojených zákazníků

DOPRAVA ZDARMA

U objednávek nad 1 500 Kč

BONUSOVÝ PROGRAM

Dárky k vašemu nákupu