
Recept- postup
1 Dýni si očistěte, rozpulte, vydlabejte a nakrájejte společně s červenou cibulí na proužky, které poté vložte na dno zapékací formy.
2 Plátky masa lehce zakápněte olejem a ze všech stran osolte, opepřete a posypte chilli granulemi Chipotle. Připravené plátky masa vložte na dýni s cibulí.
3 Na vršek masa položte na tlusté plátky nakrájený bůček, přidejte šalvěj a tymián.
Vložte do předehřáté trouby na 180 °C a pečte 40 minut. Během pečení nezapomeňte podlévat šťávou.
4
Na konci pečení zesilte troubu na 220 °C, dejte funkci gril a pečte zhruba 5 minut, aby se na bůčku udělal zlatá kůrčička.
Jakmile je maso hotové, podávejte s bramborovými noky.
- Použité chilli
- 1 lžíce Chipotle granule
- Ingredience
- 2 ks červené cibule
- 1/2 dýně Hokaido
- 3 plátky vepřové kotlety bez kosti
- 300 g vepřového bůčku
- olivový olej
- sůl, pepř
- snítka šalvěje a tymiánu
- Počet porcí 2
- Doba přípravy 30 min
- Doba vaření 45 min