
Postup
1 Ve velké pánvi zesklovatíme cibuli s česnekem a přisypeme mrkev a červenou řepu nakrájenou na malé kostičky. Chvíli opékáme. Až začne zelenina vonět, přidáme pokrájený řapíkatý celer a po chvilce přilijeme víno a vydusíme. Přidáme maso, vařečkou rozšťoucháme, aby se nám neudělaly velké hrudky. Potom přidáme odrané 3 stonky rozmarýny, chilli koření dle chuti, sůl a taky rajčata a vývar. Přiklopíme pokličkou a cca 30 minut podusíme. Ochutnáme a případně dokořeníme.
2 V mezičase oloupeme brambory, nakrájíme je a uvaříme v osolené vodě doměkka. Poté vodu slijeme, přidáme změklé máslo a necháme rozpustit. Přilijeme horké mléko a důkladně rozšťoucháme. Nakonec vmícháme 3/4 jemně nastrouhaného sýra.
3 Zapékací misku nebo misky vytřeme olejem a na dno rozdělíme masovou směs. Na ní rozvrstvíme kaši a posypeme zbytkem sýra. Navrch rozdrobíme jehličky rozmarýny. Vložíme do trouby rozpálené na 180 st. C a pečeme dozlatova, cca 30 minut.
- Použité chilli
- 1 lžíce S17 chilli prášku
- Ingredience
- 800 g mletého hovězího masa
- 400 g drcených rajčat v plechu
- 150 ml hovězího vývaru
- 100 ml bílého vína
- 6 ks rozmarýnu
- 4 stroužky česneku
- 2 řapíky řapíkatého celeru
- 1 ks cibule
- 1 ks mrkve
- 1 ks řepy
- 1 špetka soli
- 1 špetka oleje
- 10 ks brambor
- 200 ml mléka
- 50 g rozmarýnu
- 50 g parmazánu
- Počet porcí 6
- Doba přípravy 60 min
- Doba vaření 30 min