Potřebujete poradit?      5ef204cb1c60769bfb9d50bc93eaacd3.svg  +420 702 708 980      d3ec1980e56536e6a6991f4458946fcf.svg  eshop@thechillidoctor.cz

Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

Postup

1 Ve velké pánvi zesklovatíme cibuli s česnekem a přisypeme mrkev a červenou řepu nakrájenou na malé kostičky. Chvíli opékáme. Až začne zelenina vonět, přidáme pokrájený řapíkatý celer a po chvilce přilijeme víno a vydusíme. Přidáme maso, vařečkou rozšťoucháme, aby se nám neudělaly velké hrudky. Potom přidáme odrané 3 stonky rozmarýny, chilli koření dle chuti, sůl a taky rajčata a vývar. Přiklopíme pokličkou a cca 30 minut podusíme. Ochutnáme a případně dokořeníme.
2 V mezičase oloupeme brambory, nakrájíme je a uvaříme v osolené vodě doměkka. Poté vodu slijeme, přidáme změklé máslo a necháme rozpustit. Přilijeme horké mléko a důkladně rozšťoucháme. Nakonec vmícháme 3/4 jemně nastrouhaného sýra.
3 Zapékací misku nebo misky vytřeme olejem a na dno rozdělíme masovou směs. Na ní rozvrstvíme kaši a posypeme zbytkem sýra. Navrch rozdrobíme jehličky rozmarýny. Vložíme do trouby rozpálené na 180 st. C a pečeme dozlatova, cca 30 minut.
  • Použité chilli
  • 1 lžíce S17 chilli prášku
  • Ingredience
  • 800 g mletého hovězího masa
  • 400 g drcených rajčat v plechu
  • 150 ml hovězího vývaru
  • 100 ml bílého vína
  • 6 ks rozmarýnu
  • 4 stroužky česneku
  • 2 řapíky řapíkatého celeru
  • 1 ks cibule
  • 1 ks mrkve
  • 1 ks řepy
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka oleje
  • 10 ks brambor
  • 200 ml mléka
  • 50 g rozmarýnu
  • 50 g parmazánu
  • Počet porcí 6
  • Doba přípravy 60 min
  • Doba vaření 30 min

RYCHLÁ DOPRAVA

Odesíláme do 24 hod.

50 000 +

Spokojených zákazníků

DOPRAVA ZDARMA

U objednávek nad 2 000 Kč

BONUSOVÝ PROGRAM

Dárky k vašemu nákupu