
Postup
1 Do menšího hrnce si dejte smetanu, cukr a semínka i zbytek vanilkového lusku. Přiveďte k varu a poté dejte bokem lehce vychladnout, aby nebyla úplně horká.
Mezitím, co chladne smetana, si dejte do studené vody nasáknout želatinu podle návodu.
2 Jakmile je želatina nabobtnalá, vymačkejte z ní co nejvíce vody a dejte ji do ještě teplé smetany.
Vše důkladně smíchejte a poté nalijte do sklenic. Sklenice dejte do lednice zhruba na 3 hodiny ztuhnout.
3 Mezitím, co tuhne směs v lednici, si připravte jahodový přeliv. Do hrnce si dejte mražené jahody a krátce svařte.
Do rozvařených jahod přidejte chilli prášek Pasilla, vše smíchejte a pomocí tyčového mixéru rozmixujte do hladka.
4 Rozmixované jahody nechte vychladnout a poté je nalijte na zatuhlou Panna Cottu. Při servírování ozdobte čerstvými jahodami a lístky máty.
- Použité chilli
- 2 lžičky Pasilla chilli prášku
- Ingredience
- 400 ml 33% smetany
- 50 g cukru krystal
- 1 vanilkový lusk
- 500 ml vody
- 3 plátky želatiny
- 100 g mražených jahod
- čerstvé jahody a máta na ozdobu
- Počet porcí 4
- Doba přípravy 30 min
- Doba vaření 180 min