
Postup
1 Nejprve si dejte rýžové nudle namočit do většího množství studené vody aspoň na 3 hodiny.
Dále si připravte omáčku. V misce si smíchejte tamarindovou pastu s rybí omáčkou, sójovou omáčkou, třtinovým cukrem a chilli práškem Habanero. Vše promíchejte a dochuťte dle potřeby. Chuť by měla být vyvážená - sladko kyselá.
2 Do pánve si dejte arašídový olej a orestujte na něm kuřecí maso nakrájené na nudličky. Poté k němu přidejte prolisovaný česnek se zázvorem a nechte je lehce provonět. Přidejte na proužky nakrájenou šalotku, rozmíchané vejce, které udělejte co nejvíce, aby se až skoro vysušilo. K hotovému vejci přidejte mrkev nakrájenou na velmi tenké proužky a lehce znovu orestujte.
3 Přidejte omáčku, promíchejte a dejte do pánve namočené rýžové nudle. Vše důkladně smíchejte a nechte rýžové nudle uvařit. Jelikož jsou dlouho předem namočené, trvá to asi 5 minut.
4 K nudlím dejte sójové výhonky, proužky pórku, nakrájenou jarní cibulku, opražené a nasekané arašídy. Vše promíchejte a chvíli orestujte.
Při servírování posypte čerstvým koriandrem, smaženou cibulkou a zakápněte šťávou z limetky.
- Použité chilli
- 1 lžička chilli Habanero vloček
- Ingredience
- 2 lžíce tamarindové pasty
- 2 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce sojové omáčky
- 2 lžíce třtinového cukru
- 2 lžíce arašídového oleje
- 300 g kuřecího masa
- 2 stroužky česneku
- 1 cm zázvoru
- 2 šalotky
- 2 vejce
- 2 mrkve
- připravená omáčka
- 150 g rýžových nudlí (namočit do vody na 3 hodiny)
- 100 g sójových výhonků
- ½ malého pórku
- 100 g jarní cibulky
- 100 g pražených arašídů
- čerstvý koriandr
- limetka
- smažená cibulka
- Počet porcí 2
- Doba přípravy 180 min
- Doba vaření 20 min