
Postup
1 Brambory si oloupejte a jednu polovinu brambor nastrouhejte na hrubo a druhou polovinu brambor nastouhejte na jemno. Nastrouhané brambory dejte do vlhké utěrky a vymačkejte z nich většinu tekutiny. Vymačkané brambory si dejte do velké mísy a přidejte k nim prolisovaný česnek, majoránku, vejce, smetanu, chilli prášek Trinidad Scorpion Moruga, sůl a pepř. Vše důkladně promíchejte a poté ke směsi přidávejete postupně hladkou mouku. Musí vám vzniknout lehce husté těsto, které je pořád ještě dobře mazlavé.
2 Ve větší pánvi si rozpalte olej a dejte do něj jednu naběračku těsta a rozprostřete jej do placky. Bramborák smažte z každé strany zhruba 2 - 3 minutky.
3 Hotový bramborák dejte okapat na ubrousek a podávejte ještě teplý.
Ingredience
- Použité chilli
- 3 g chilli vloček Trinidad Scorpion Moruga
- Ingredience
- 1 kg brambor
- 8 stroužků česneku
- 2 lžíce majoránky
- 2 vejce
- 100 ml 33% smetany
- hladká mouka na zahuštění
- sůl
- pepř
- 0,5 l oleje na smažení