
Postup
1 Máslo si vyndejte minimálně 3 hodiny před přípravou těsta. Musí být dokonale měkké a o pokojové teplotě. Takto připravené máslo smíchejte s jemně mletými vlašskými ořechy, moučkovým cukrem, hladkou moukou a kakaem. Vše důkladně pomocí rukou promíchejte a z těsta vytvořte bochánek. Ten zabalte do potravinové fólie a dejte zhruba na dvě hodiny odležet do lednice.
2 Jakmile je těsto odleželé, vemte si oříškové formičky (hliníkové nebo silikonové) a naplňte je z ¾. Do těsta ve formičce udělejte menší důlek, aby byl prostor na krém.
3 Takto naplněné formičky dejte péct do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte je 10 minut.
4 Mezitím, co se vám ořechy v troubě pečou, si připravte krém. Měkké máslo několik minut šlehejte ručním šlehačem nebo v robotu. Něž nabude objem. Trvá to přibližně 10 minut. Poté smíchejte a přimíchejte do másla cukr, rum a chilli práškem Birds Eye. Důkladně promíchejte a dejte do cukrářského sáčku se zdobící špičkou o menším otvoru.
5 Po upečení dejte formičky s ořechy vychladnout a studené je vyklepněte z formiček
6 Do jedné poloviny ořechu dejte trochu krému a přiklopte druhou polovinou ořechu. Hotové dejte odležet minimálně do druhého dne. Skladujte v chladu až do Vánoc.
- Použité chilli
- ½ lžičky chilli prášku Birds eye
- Těsto
- 150 g másla (pokojové teploty)
- 100 g jemně mletých vlašských ořechů
- 70 g moučkového cukru
- 200 g hladké mouky
- 1 lžíce praženého kakaa
- Krém
- 100 g másla (pokojové teploty)
- 50 g moučkového cukru
- 1 lžíce rumu
- Počet porcí 30
- Doba přípravy 15 min
- Doba vaření 10 min