
Postup
1 Nejprve si připravte těsto na rohlíčky.
V misce si smíchejte mouku, změklé máslo, zakysanou smetanu, špetku soli a vanilkový cukr. Vypracujte těsto. Těsto bude takové lehce lepivé, ale po chvilce přestane lepit. Hotové těsto si rozdělte na tři díly a dejte je do lednice ztuhnout. Se studeným těstem se bude lépe pracovat.
Když máte těsto v lednici pusťte se do výroby náplně. Vlašské oříšky si nasekejte v mixéru. Dejte je do pánve nebo rendlíčku, přidejte moučkový cukr, mléko, tuzemák a lžičku chilli Orange Habanero mashe. Vše pomalu, za stálého míchání, vařte asi tři minuty.
Hotovou náplň nechte vychladnout.
Ztuhlé těsto vyndejte z lednice. Propracujte je v rukou, aby lehce povolilo. Na pomoučněném válu jej rozválejte do kola. Těsto nechte cca 4mm tlusté. Hotové kolo rozkrojte na osm dílů. Na vnější okraj dejte lžíci ořechové náplně a srolujte do rohlíčku. Hotový rohlíček lehce zahněte a dejte na plech vyložený pečícím papírem. Takto postupujte při výrobě dalších rohlíčků.
Hotové rohlíčky potřete rozšlehaným vejcem a vložte do předem vyhřáté trouby na 170 °C a pečte přibližně 25 minut. Hotové rohlíčky nechte úplně vychladnout. Před podáváním je posypejte moučkovým cukrem. Skladujte je v chladu.
- Použité chilli
- lžička Orange Habanero mash
- Těsto na rohlíčky
- 400 g hladké mouky
- 250 g másla
- 200 g zakysané smetany
- špetka soli
- vanilkový cukr
- Ořechová náplň
- 300 g vlašských ořechů
- 100 g cukru moučka
- 100 ml mléka
- 4 lžíce rumu
- vejce na potření
- moučkový cukr na posypání
- Počet porcí 20
- Doba přípravy 45 min
- Doba vaření 25 min